5053873217 [email protected]

Samsung akıllı telefon ve tablet sektörü için oldukça heyecan verici bir duyuru yaparak, dünyanın ilk 512 GB kapasiteye sahip olan Universal Flash Storage (eUFS) depolama biriminin seri üretimine başladığını açıkladı.

Galaxy S9 ile birlikte yeni Dex Pad tanıtılacak! Galaxy S9 ile birlikte yeni Dex Pad tanıtılacak!
Samsung, önümüzdeki yıl Galaxy S9 modeli ile birlikte Dex Pad isimli aksesuarını tanıtacak. İşte Dex’in geliştirilmiş versiyonu hakkında ilk detaylar!
Samsung yöneticilerinden Jaesoo Han, 512GB’lık yeni Samsung eUFS’lerin mikro SD kartların kullanımında ortaya çıkan performans sınırlamalarının üstesinden gelerek, yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlar için günümüz şartlarında en iyi gömülü depolama çözümü olduğunu ifade ediyor.

Galaxy S9, 512 GB depolama alanı seçeneği ile gelebilir!
Sekiz adet 64 katmanlı 512GB V-NAND yongasının ve bir denetleyicinin yer aldığı yonga, 860 MB/s okuma ve 255 MB/s yazma hızına ulaşabiliyor.

Bunu bir örnek ile açıklamak gerekirse, Samsung’un yeni eUFS yongası ile 5 GB’lık bir dosyanın normal bir microSD karta kıyasla sekiz kat daha hızlı bir şekilde yani ortalama 6 saniye gibi bir sürede aktarılması sağlanıyor.

512 eUFS – 512 GB depolama
Bu kapsamda 512 GB gibi oldukça büyük bir depolama alanını, 256 GB’lık eUFS ile aynı boyutta bir yongaya yerleştirmeyi başardıklarını açıklayan Samsung yetkilileri, bu depolama biriminin yer aldığı bir akıllı telefonun 10 dakika uzunluğunda 130 adet 4K videoyu saklayabileceğini dile getiriyor.

512 GB’lık Samsung eUFS depolama birimlerinin ilk kullanılacağı akıllı telefonun, Galaxy S9 olması bekleniyor. Bunun yanı sıra, Apple’ın yeni iPhone modellerinde bu depolama birimine yer verebileceği düşünülüyor.