5053873217 [email protected]

Parmak izi tanıma ve yüz tanıma sistemleri arasındaki en büyük fark, eskiden istemeden birden çok kullanıcıyı cihaza ekleyebiliyordunuz. Touch ID yani parmak izi okuma sisteminde kullanıcılarının rahatlığı için birden fazla parmak izi kaydedilebiliyordu. Böylelikle farklı parmaklarınız ile cihazın kilidini açabiliyordunuz. Bu durum aynı zamanda birden fazla kişinin iPhone cihazının kilidini açmasına olanak sağlıyordu.

Touch ID kullanıcıları cihaza birden fazla parmak izi kaydedilebilir, böylece parmak izi düğmesine farklı açılardan dokunabilir. Bu aynı zamanda birden fazla kişinin aynı Touch ID özellikli iPhone modeli kullanmasına izin vermede de işe yarıyor. Face ID yüz tanıma sistemi içi ise benzer bir durum söz konusu değil.

Apple Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Face ID sisteminin tek bir kullanıcıya odaklı olacak şekilde geliştirilmeye devam edeceğini söyledi ve ekledi: “Şu anda tek bir kullanıcıya odaklı yüz tanıma sistemi Face ID’yi geliştirmeye devam ediyoruz. TouchID’nin çoklu parmak desteği bir iPhone sahibinin birden fazla parmağını kullanarak cihazı açmasına imkan sağlıyordu. Gelecekte Face ID’yi geliştirirken sizlerin görüşlerinizi aklımızda tutacağız.”

İlginçtir ki kıdemli başkan yardımcısı Touch ID’nin yalnızca iPhone sahibinin parmaklarını tanımak üzere tek bir kişi tarafından kullanılmak için tasarlandığını belirtti. Touch ID özelliği aynı zamanda birden fazla kullanıcının parmak izini tanıyarak oturum açmaya izin verebiliyor. Federighi haklıysa en azından birkaç yıl boyunca Face ID için benzer bir şey mevcut olmayacaktır.