5053873217 [email protected]

Volvo’nun Belçika’nın Ghent fabrikasında XC40 küçük SUV’nin üretimi başladı. İlk XC40 otomobil üretim hattından indi.
Yeni XC40, yani Volvo’nun ilk küçük SUV’sinin üretimi Belçika’da başladı
-A+Yorum yaz İlgili Haberler
Hindistan’da monte edilen Volvo XC90, Bengaluru fabrikasından çıktı
Volvo ve Lynk&Co plug-in hibrit teknolojisi 2018’de çıkacak
Mazda, Hofu fabrikasında CX-5 üretimine başlıyor
Yeni XC40 için şimdiden 13.000 sipariş alındı. İlk teslimatlar 2018 yılının ilk günlerinde başlayacak. XC40 ile Volvo otomotiv sektöründeki en hızlı büyüyen segmente giriş yapıyor. Yeni model firmanın karlılığının artmasına kapı aralayacak. XC60 ve XC90 modellerine katılacak XC40, Volvo’nun global SUV serisini tamamlıyor.

İlk XC40 otomobilin üretim hattından indirilme törenine Belçika Başbakanı Charles Michel, Volvo CEO’su ve Başkanı Hakan Samuelsson ve Volvo Üretim ve Lojistikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Javier Varela katıldı.

Yeni XC40 Volvo’nun modüler küçük otomobil platformu CMA’yı kullanan ilk model. Yeni platform 40 serisindeki diğer modellerde de kullanılacak. Geely ile ortak geliştirilen CMA, Volvo’ya küçük premium otomobil segmentinde gerekli sinerjileri ve ölçek ekonomilerini sağlayacak.

New Volvo XC40 – exterior

Ghent fabrikasında üretimin başlaması için hazırlıklar uzun süredir devam ediyordu. Son yıllarda önemli yatırımlarla Ghent fabrikası modernize edildi ve CMA temelli otomobiller için bir global ihracat merkezi haline getirildi. Fabrikadaki karoseriye 8000 metrekare büyüklüğünde ek yapıldı.

Fabrikaya 363 yeni robot yerleştirildi. En büyük robot otomobilleri fabrikanın tavanına yakın konveyör bandına taşıyabiliyor.

Ghent fabrikası Volvo tarafından 1965 yılından beri işletiliyor ve firmanın Avrupa’daki iki üretim tesisinden birisi. Fabrikada Volvo’nun çok satan XC60 modeli, V40, V40 Cross Country, S60 ve V60 gibi modeller üretiliyor.

Volvo’nun Avrupa’daki diğer fabrikası ise İsveç’in Torslanda kentinde. Firma Çin’de de iki fabrikaya sahip, ayrıca ABD’de inşa edilen yeni fabrikanın 2018’de açılması bekleniyor.