5053873217 [email protected]

Skoda Karoq vRS modeline plug-in hibrit ya da yarı hibrit sistem gelecek.
Yüksek performanslı Skoda Karoq vRS SUV’ye elektrik gücü
Skoda KAROQ olağanüstü genişlikte alan, yeni sürüş yardım sistemleri, Tam LED farlar ve – Skoda’da ilk defa – dijital bir gösterge paneli ile geliyor.


Beş farklı motor seçeneği, 85 kW (115 PS) ila 140 kW (190 PS) arasında güç çıkışları sunuyor ve bunların dördü yeni.
Skoda KAROQ, karakter sahibi bir SUV otomobil, çok sayıda kristal unsur içeren duyusal ve dinamik tasarım Skoda’nın yeni tasarım dilini yansıtıyor.
Kompakt SUV, 4382 mm uzunluğunda, 1841 mm genişliğinde ve 1605 mm yüksekliğinde. Boydaki artış, yolculara fayda sağlıyor.
Diz mesafesi 69 mm. 2638 mm (dört çekişli versiyon: 2630 mm) uzunluğundaki aks mesafesi, Skoda KAROQ’a dışarıda kendinden emin bir duruş, içeride ise konfor kazandırıyor.
-A+Yorum yaz İlgili Haberler
Skoda Kodiaq vRS 2018’de Geliyor
Yeni Skoda KAROQ’un dijital gösterge paneli Frankfurt’ta tanıtılacak
Yeni Jeep Compass Fiyatı Türkiye’de Belli Oldu
Skoda, en son küçük SUV’si olan Karoq’un yüksek performanslı bir versiyonunu çıkartıyor ve SEAT’in yeni gelecek Ateca Cupra modeli ile eşleşebilmesi için bu model elektrikli bir aktarma organı kullanabilir. Geçtiğimiz haftalarda Frankfurt Motor Show’da konuşan Skoda Ar-Ge yöneticisi Christian Strube, Karoq için yüksek performanslı bir versiyon hazırladıklarını onaylamıştı.

Strube, bir Karoq vRS versiyonuna yer verme ihtimalleri olup olmadığı sorulduğunda, “Evet, elbette. Bunun için uğraşıyorum. Tıpkı Kodiaq vRS için de mücadele ettiğim gibi. İnanıyorum ki, bu arabaya böyle yüksek performanslı bir versiyon kesinlikle mükemmel uyacak. Çünkü kompakt ve çok çevik. Bu mükemmel bir model olabilir.” demişti.

SEAT’ın Ateca Cupra’da 300 hp 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli motoru kullanması bekleniyor. 2025 yılına kadar sattığı araçların en az dörtte birinde elektrikli sistemler bulunmasını hedefleyen Skoda’nın Karoq vRS modeli ise bu yeni elektrikli modellerin ilklerinden olabilir.

Yeni Karoq vRS’de nasıl bir hibrit sistem kullanılacağı henüz belirsiz. Bu bir şarjlı plug-in hibrit ya da küçük bir pili sadece performans desteği olarak kullanan 48 voltluk yarı hibrit bir sistem olabilir.

Elektrik desteği, Skoda’nın arabayı daha mütevazı bir benzinli motorla (belki de 200 bhp’den fazla olmayan) sunmasına ve gerektiğinde performansı artırmasına imkan verebilir. Aracın prototiplerinin test edildiği düşünülüyor. Strube zaten bir Karoq vRS kullandığını doğrulamayı reddetti ancak şunları söyledi: “Skoda mühendisleri gerçekten yaratıcı, gerçekten de kendilerini otomobil işine adamış insanlar. Tabii ki, çoğu zaman kullanabileceğim arabalar inşa ediyorlar. Birini ikna etmek istiyorsanız, bunu daima donanımla yapmalısınız. “