5053873217 [email protected]

Volkswagen, kompakt sınıfından bir crossover ekleyerek model yelpazesini genişletiyor: T-Roc. Yeni model, maksimum kişiselleştirme seçenekleri, inovatif dijitalleştirme, mükemmel bağlantı, sınıfında lider sürücü destek sistemleri, dinamik motorlar ve hepsinden önemlisi modern, gösterişli bir tasarım sunuyor. Otomobil şehirde olduğu gibi arazi koşullarında da memnun edici performansa sahip. Volkswagen Markası Yönetim Kurulu Başkanı Dr Herbert Diess, otomobilin İtalya’daki dünya prömiyerinde şunları söyledi: “T-Roc, hızla gelişen SUV segmentinde standartları yeniden belirliyor. Fonksiyonelliği, dinamik kullanımı ve teknolojisi ile T-Roc tüm iyi Volkswagen niteliklerine sahip ve SUV atağımızda önemli bir kilometre taşı.”

SUV pazarı özellikle kompakt segmentte çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Uzmanlar, önümüzdeki on yılda segmentin neredeyse iki katına çıkacağını tahmin ediyorlar. Bu nedenle Volkswagen, Tiguan’ın altında konumlanmak üzere bir başka cazip modeli getiriyor: T-Roc. Yeni model zengin özellikleriyle genç bekarlardan emeklilere kadar her yaştan müşteriye cazip geliyor. Sportif ve modern tasarımı ile model yeni bir duygusal Volkswagen stili yaratıyor ve böylece model yelpazesinde yeni bir yol belirliyor.

Yeni T-Roc dışarıda sportif boyutları ile olduğu kadar içeride de mükemmel fonksiyonellik ile etkileyici. İsteğe bağlı olarak ön tekerlekten çekiş veya dört tekerden çekişli çok yönlü sürüş, SUV modeli sportif kompakt bir modelin çevikliği ile birleştiriyor. T-Roc, çatı (A direkleri ve dış ayna gövdeleri dahil) ve kaporta için iki farklı renk kullanılan ilk Volkswagen SUV.

Çok sayıda tasarım öğesi yeni beş kişilik otomobilin stilini tanımlıyor: ön tarafta, dahili çift farlı geniş radyatör ızgarası ve gece bile olsa T-Roc’un fark edilmesini sağlayan yeniden konumlandırılmış ışık imzası var. Diğer taraftan, A sütunlarından, tüm yan çatı hattından C sütununa kadar uzanan uzatılmış siluet çizgileri, coupé stilini anımsatan özel çarpıcı bir krom unsurla karakterize edilmiş. Off-road görünüm, otomobilin ön ve arkasının yanı sıra tekerlek kemerleri ve yan etekleri koruyan çok yönlü, koyu renkli plastik kaplama ile geliştirildi.

İç mekan dış tasarımla uyumlu yapılmış. Güçlü bir SUV hissi ve modern yüzeyler iç kabini oldukça çekici hale getiriyor. Aktif Bilgi Ekranı ile özel multimedya sistemi arasındaki etkileşim, yeni, dijital ve etkileşimli bir kokpit oluşturuyor. Akıllı telefon ve Volkswagen Car Net ile geniş bir çevrimiçi servis ve uygulama yelpazesini kullanmak ve telefon ve / veya medya kitaplığını entegre etmek mümkün. Volkswagen tarafından yeni T-Roc’da sunulan bir diğer özellik “Acil Servis, Otomatik Kaza Bildirimi ve Yol Yardımı” dahil olmak üzere “Güvenlik ve Hizmet” paketi.

Yeni T-Roc, segmentte Tiguan’ın altında yer alıyor ve Tiguan ve Atlas / Teramont ile birlikte MQB platformuna dayanıyor. Beş koltuk da dolu olduğunda, bagaj bölmesi arka koltuk sırtlıklarının üst kenarına kadar yüklendiğinde toplam 445 litreye ulaşıyor. Koltuk sırtlıkları ayrıca 60/40 oranında katlanarak bagaj kapasitesi 1290 litreye kadar çıkartılabiliyor. Bu sınıfta benzer seviyede kapasite sunan başka bir SUV neredeyse yok.

‘T-Roc’ giriş seviyesi bile, Ön Bölge Asistanı kapsamında Şehir Acil Durum Freni ve Yaya İzleme, Otomatik Kaza Sonrası Fren Sistemi ve şerit koruma sistemi Lane Assist gibi yüksek teknoloji sistemleri ile birlikte geliyor. Ayrıca temel spesifikasyonda klima, Composition Colour multimedya sistemi, LED arka lambalar, görsel alt kaporta koruması (siyah) ve tamponda LED gündüz farları gibi ayrıntılar bulunuyor.

Volkswagen, ‘T-Roc’ modelini giriş seviyesinin yanı sıra T-Roc’un maksimum kişiselleştirilmesi için birbirlerine paralel iki yüksek donanım seviyesi olan ‘Sport’ ve ‘Style’ versiyonları ile sunacak. T-Roc ‘Style’, iç mekandaki dört renk seçenekli dekoratif paneller gibi özel dokunuşlarla karakterize iken, T-Roc ‘Sport’ standart spor koltuklar gibi özellikler sunuyor.

Kendi piyasa segmentinde T-Roc, sürücü yardım sistemleri bakımından benzersiz. Tüm T-Roc araçlardaki standart özellikler şunları içeriyor: Otomatik Kaza Sonrası Fren Sistemi, aktif şerit koruma sistemi Lane Assist, Yaya İzleme, Şehir Acil Freni ve Ön Bölge Yardımı çevre izleme sistemi. SUV isteğe bağlı olarak on tane daha sürücü yardım sistemi ile yapılandırılabiliyor. Bunlar, uyumlanabilir seyir kontrolü sistemi (ACC), Arka Görünüm geri vites kamerası, Arka Trafik Uyarısı, Kör Nokta Monitörü, şerit koruma sistemi Lane Assist, Park Yardımcısı ve manevra freni fonksiyonu, Trafik Sıkışıklığı Asistanı ve Acil Yardım sistemini içeriyor. T-Roc, bu araç sınıfı için son derece geniş bir dizi ilave yardım sistemi yardımıyla sürücünün kişisel tercihlerine uyarlanabiliyor. Adaptif şasi kontrolü DCC’ye ve progresif direksiyona ek olarak, bunlar elektrikli bagaj kapağı ve Anahtarsız Erişim başlatma sistemini içeriyor.

Büyük Tiguan gibi, yeni T-Roc da verimli turbo motorlarla sunuluyor: üç benzinli motor (TSI) ve üç dizel (TDI). Bunların bir kısmı önden çekiş ve manuel şanzımanla, bir kısmı 4Motion dört çekişli sürüş sistemi (standart olarak 4Motion Active Control dahil) ve çift debriyajlı şanzıman (7 vitesli DSG) ile sunuluyor. T-Roc, 20.000 € sınıfında (Alman pazarında) yerini alacak. Pazar lansmanı bu Kasım ayında Avrupa’da başlıyor.