5053873217 [email protected]

Altın Elbiseli Adam lakabıyla bilinen ve yayınladığı motosiklet videolarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Barkın Bayoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Altın Elbiseli Adam lakabıyla bilinen ünlü motosikletçi Barkın Bayoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş istikametinde meydana geldi. Bayoğlu, 02.00 sıralarında köprüyü geçip Beşiktaş ayrımına girdiği sırada, ters istikamette duran otomobilden inip önüne atlayan yayaya çarptı.
Buğra Erdem adlı yaya olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan 42 yaşındaki motosiklet tutkunu ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı hayatını kaybetti. Haberi alan Bayoğlu’nun arkadaşları hastaneye akın etti. Bayoğlu’nun yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Barkın Bayoğlu, 1975 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul’da başladığı ilkokula, ailesinin İngiltere’ye göç etmesi ile orada devam etti.

Belçika’da siyasal bilimler okuyan Barkın Bayoğlu, Türkiye’ye döndüğünde Bilgi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi.

Bayoğlu’nun motosiklet sevdası İngiltere’de gittiği bir fuarda başladı.

Askerden döndükten sonra hobisini mesleğe çeviren Bayoğlu, “İki Teker” ve “Oto Haber” dergilerinde editör olarak çalıştı.
Barkın Bayoğlu, Kazakistan’da çalışırken bir müzede gördüğü M.Ö. 5. yüzyılda ölen bir prensin, altından elbisesi ve kırmızı bir kaftanı ile birlikte gömüldüğünü ve üzerindeki yazıların Türkçe olmasından etkilendi.
Türkiye’ye döndüğü zaman bir video çekiminde giydiği tulumun altın rengi olması ile Altın Elbiseli Adam fikri ortaya çıktı.