5053873217 [email protected]
e-Nabız en iyi sağlık uygulaması seçildi.jpg

Birleşmiş Milletler’’Dünya Bilgi Toplumu İnisiyatifi’’ kapsamında verilen Dünya Zirve Ödülleri (World Summit Awards-WSA) sahiplerini buldu. e-Nabız sistemi Dünya Zirve Ödülleri’nde ‘’En İyi Sağlık Uygulaması’’ seçildi.

Medimagazin’in haberine göre, Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen “e-Nabız” sistemi ‘’En İyi Sağlık Uygulaması’’ seçildi.

Sağlık Bakanlığı’nın tüm sağlık kurumlarının bilgi sistemlerini birleştirdiği kişisel sağlık kayıt sistemi e-Nabız, hastaların; laboratuvar sonuçları, tıbbi görüntüleri, reçete ve tedavi detayları, acil müdahale bilgileri, tanı detayları, raporları ve muayeneleriyle ilgili diğer tüm bilgileri içeren ve bu kayıtlara bilgisayar ve mobil cihazlar yoluyla ulaşmasını sağlayan bir uygulama.

Kişilerin tıbbi kayıtlarını doktorlarıyla ve akrabalarıyla paylaşabildiği, muayene randevularını alabildiği, kan ve organ bağışını yapabildiği e-Nabız sistemine, akıllı bileklikler, kablosuz bağlantı özelliği olan tansiyon ve kan şekeri monitörleri yoluyla veri girişi yapmak da mümkün.

WSA HAKKINDA

Bölgesel dijital yenilikleri seçen ve destekleyen yüksek sosyal etkiye sahip bir ödül sistemi olan WSA, düzenlediği uluslararası etkinlik ve faaliyetlerde 176 ülkeden çok sayıda uzman, danışman, girişimci, hükümet liderleri, akademik ve sivil toplum kuruluşların bir araya getiriyor ve her yıl 46 ödül veriyor.