5053873217 [email protected]

Spor yapmak sadece yetişkinler için değil; çocuklar için de çok önemli. Çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine (paylaşmayı öğrenmeyi, yeni arkadaşlıklar kurmalarını, özgüvenlerinin artmasına) ciddi katkılar sunan spor, ne kadar erken başlanırsa, o kadar fayda sağlayan bir aktivite.ÇOCUK SPOR JUST KİDDİNG

Peki hangi yaşta, hangi sporu yapmak gerekir. Hangi spor dalıyla uğraşmak çocuğa yarar sağlar. Ya da hangi spor dalına hangi yaşta başlamak doğru olur. Göktürk’te 12 ay -12 yaş çocuklara özel spor eğitim merkezi olarak açılan Just Kidding’in kurucusu Seda Boyner “Spor yapma konusunda önemli olan sizin ne istediğiniz, hangi spor dalını sevdiğiniz değil, çocuğunuzun ne istediği, hangi spora ilgisi, sevgisi, yatkınlığı olduğudur. Çocuğunuz ilgisi olan spor dalında başarılı olmaya başladığında onu ödüllendirin ve cesaretlendirin. Başarısız olduğu spor dalı içinse asla ısrarcı olmayın. “ dedi.

6 Yaş ve Daha Küçükler İçin Spor ve Egzersizler

Bir spor branşının çocuk için uygun olup olmaması genellikle aktivitelerin süresi ve yoğunluğu ile yakın ilgili olduğunu dile getiren Boyner yaş grubuna uygun ağırlık programlarının ancak ve ancak bu alanın uzmanı gözetiminde yapılmasını tavsiye ediyor. Her çocuğa adanan kişisel eğitmenler eşliğinde aileler çocuklarının bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlanan raporlar ile takip ederken, özel ders sistemi ile en uygun programlar çocuklara uygulanıyor.

6 Yaş ve daha Küçükler İçin Önerilebilecek Spor Aktiviteleri

Jimnastik

Kickbox

Yüzme

Karate

Danslı Oyunlar