5053873217 [email protected]

2. solo albümü “Zarf Tümleci” ile büyük beğeni toplayan Şenay Lambaoğlu, Ankara Caz Festivali kapsamında 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 20:30’da Ankara Samm’s Bistro’da sahne alacak.

şenay lambaoğlu

Geçtiğimiz yıl kendi söz ve bestelerinden oluşan albümü ‘İçimde Aşk Var’ile dinleyenlerin kalbini çalmayı başarmış olan Şenay Lambaoğlu, yeni projesi ‘Zarf Tümleci’nden de şarkıları paylaşacağı konseriyle 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin güçlü kadın vokalleri arasında yerini alıyor.

Şenay Lambaoğlu, Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde okurken profesyonel müzik hayatına başladı. Bu yıllarda aralarında Neşet Ruacan, Aydın Esen, Yaz Baltacıgil, Nilüfer Verdi gibi caz efsanelerinin de olduğu çok sayıda ustayla çalıştı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü’nde müzik eğitimini sürdürdü. 2000 yılında Ukrayna’nın Kiev kentinde İlyas Mirsayev’in caz albümü kayıtlarında yer aldı. Düzenlemelerini Ercüment Orkut’un yaptığı ilk solo albümü “İçimde Aşk Var” geçtiğimiz yıl piyasaya çıktı ve Türkçe sözlü cazın iyi örnekleri arasında yerini aldı.

Festival konserinde Şenay Lambaoğlu’na piyanoda yurtiçi ve yurtdışında sayısız festivale katılmış piyanist Uraz Kıvaner, saksofonda Türkiye’nin en önemli caz müzisyenlerinden Yahya Dai, kontrbasta festival izleyicilerinin yakından tanıdığı usta Volkan Hürsever ve davulda sağlam ritimleri yıllardır takip edilen yetenekli müzisyen Ekin Cengizkan eşlik ediyor.