5053873217 [email protected]

Müziğe 14 yaşında başlayan ve klarnetin büyük ustası olarak nitelendirilen ünlü müzisyen Selim Sesler hayatını kaybetti. Peki Selim Sesler kimdir? Selim Sesler’in hayatı, ünlü sanatçılar klarnet ustasının ölümü için neler söyledi? Ayrıntılar haberimizde…

” Klarnetim benim her şeyim” diyen Roman asıllı müzisyen Selim Sesler’i önceki gün 57 yaşında kaybettik. Uzun bir süredir, çeşitli hastalıklarla mücadele eden Selim Sesler, tedavi görmekte olduğu hastanede kalbine yenik düştü. Evli ve 3 çocuk babası olan Selim Sesler, dün öğle vaktinde Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan İki Minareli Çarşı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Enez Yolu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Müziğe 14 yaşında başladı

Edirne’de Keşan’da Yunanistan’dan zurnacı müzisyen bir ailenin oğlu olarak doğan Selim Sesler önce zurnada sonra da klarnette ustalaştı. 14 yaşında Keşan’da düğünlerde klarnet çalan Selim Sesler, askerden sonra memleketi Keşan’ı bırakıp İstanbul’a göç etti. 1980’li yıllarda Ferhan Şensoy’un müzikallerinden, İstanbul’un restoranlarına, fasıl heyetlerine pek çok farklı yerde klarnet çaldı. 1998’de Kanadalı müzisyen Brenna MacCrimmon ile yaptığı ‘Karşılama’ albümü ve sonrasında katıldığı Kanada turnesiyle tanındı. Fatih Akın’ın ‘Duvara Karşı’ ve ‘Köprüyü Geçmek’ filmlerinde müzikleriyle yer aldı.

image