5053873217 [email protected]

Bugün vizyona giren ‘Cennetten Kovulmak’, Kürt-Türk çatışmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin ve Jülide Kural var.

cennet

Ferit Karahan’ın yazıp yönettiği, başrollerini Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin ve Jülide Kural’ın paylaştığı ‘Cennetten Kovulmak’ bugün vizyona girdi.

Çekimleri İstanbul’da ve Muş’ta gerçekleştirilen Türk-İtalyan ortak yapımı film; Kürt sorununu birbirlerinin hayatından habersiz, aynı kaderi yaşayan iki kadının gözünden anlatıyor.

DUYARSIZ KALMAYIN
Kürt-Türk çatışmasına objektif yaklaştıklarını söyleyen Ferit Karahan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu savaşta, hatıralarda en taze olan şey ölülerini gömen anneler. Çünkü acıları ilk günkü gibi taze, hiçbir zaman ihtiyarlamıyor. Kapılarda çocuklarını bekleyen anneleri, ölüm haberi gelmesin diye sağırlaştığımız dünyaları duymak zorundayız.
Savaşı besleyen, onu çıkaranlar değil, bu savaşa duyarsız kalanlardır. ‘Cennetten Kovulmak’, 30 yıldır süregelen Kürt-Türk çatışmasına karşıdakinin gözüyle bakıyor. Objektif bir bakışla ve iki tarafa da eşit mesafede durarak…”

PORTAKAL’DAN ÖDÜL
21 aylık prodüksiyon sürecinin ardından prömiyerini gerçekleştiren ‘Cennetten Kovulmak’, 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ve ‘Jüri Özel Ödülleri’yle dönmüştü.