5053873217 [email protected]

Türk basketbolunun kilometre taşlarından Anadolu Efes Spor Kulübü, Türk basketbol tarihinde bir ilke daha imza atıyor. Başarılarıyla tüm Türkiye’ye coşku dolu anlar yaşatan ve profesyonel sporlarda bir Avrupa Kupası kazanan ilk Türk takımı olan Anadolu Efes, 27 Şubat Perşembe günü oynayacağı FC Barcelona karşılaşmasıyla birlikte ULEB Euroleague’teki 250’inci maçına çıkacak.
Anadolu Efes REKLAMI
Türkiye’de basketbolun kitlelere yayılması ve sevdirilmesinde en büyük paya sahip olan ve yıllar içerisinde Türk Basketbol tarihinde pek çok ilke imza atarak ilklerin takımı olmayı başaran Anadolu Efes Spor Kulübü, bu Perşembe günü oynayacağı FC Barcelona karşılaşmasıyla birlikte ULEB Euroleague’teki 250’inci maçına çıkacak.

37 yıllık köklü tarihi boyunca Türkiye’de ve Avrupa’da kazandığı başarılar ve kupalarla Türk basketbolunun gururu olan Anadolu Efes, bu maçla birlikte ULEB Euroleague’te 250 maç oynayan ilk ve tek Türk takımı unvanını elde edecek.

Profesyonel spor dalları içinde Türkiye’yi Avrupa’da en çok temsil eden takımlardan birisi olan Anadolu Efes, Euroleague tarihinde FC Barcelona, Laboral Kutxa, Olympiacos, CSKA Moskova, Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv’in ardından bu başarıya ulaşan 7’inci takım olacak.

250. ULEB Euroleague maçı için özel bir logo hazırlayan ve özel maç biletleri basan Anadolu Efes, ayrıca maçtan önce ve maç sırasında sürpriz etkinliklerle bu tarihi geceyi kutlayacak. Bu önemli ve tarihi maçta ayrıca Ocak ayı içerisinde Euroleague’deki 200. maçına çıkan ve bunu gerçekleştiren ilk Türk basketbolcu olan Kerem Gönlüm ile FC Barcelona maçıyla birlikte Euroleague’deki 100. Maçını oynayacak olan Semih Erden’e ödülleri takdim edilecek.

Anadolu Efes Başarıları..
– Türk spor tarihinde profesyonel sporlarda Avrupa Kupası kazanan ilk takım (1996 Koraç Kupası)
– Koraç Kupası’nı kazanan ilk ve tek Türk takımı (1996)
– Euroleague’de Final Four’a kalan ilk Türk takımı (2000, 2001)
– Avrupa Kulüpler Kupası Finali oynayan ilk ve tek Türk takımı (1993)
– Türkiye Basketbol Ligi’nde en çok şampiyon olan takım (13 kez)
– Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı en çok kazanan takım (9 kez)
– Türkiye Kupası’nı en çok kazanan takım (9 kez)
– NBA’e oyuncu gönderen ilk Türk takımı (1999)
– Türkiye’de bir NBA takımına karşı oynayan ilk Türk takımı (2007)
– ABD’ye NBA takımlarıyla oynamak üzere davet edilen ilk ve tek Türk takımı (2006)
– Final Four organizasyonunu ilk kez düzenleyen Türk takımı (1992)
Avrupa Kupası final organizasyonunu ilk kez düzenleyen Türk takımı (1995)