5053873217 [email protected]

 

BANKA İLGİLİ PUAN VE BONUSU MÜŞTERİ HESABINA YATIRMIŞTIR. ŞİKAYET KONUSU ORTADAN KALKMIŞTIR.

BİZE GÖSTERMİŞ OLDUKLARI İLGİDEN DOLAYI TARAFLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

OKUR MEKTUPLARI

13 Aralık tarihinde İngbank tarafından Yılbaşına Özel 125 TL ve üzeri 3 taksitli alış verişe 125 TL bonus verileceği duyurulmuştu. Kampanya şartı alışverişlerin taksitli olması ve 125 TL den fazla olması ayrıca internet üzerinden yapılmaması idi. Ancak devam eden kampanya şartları haber verilmeksizin değiştirilmiş benim alış veriş yaptığım kuyumculuk sektörü kampanya dışında bırakılmış. Kampanya başladıktan 10 gün sonra böyle bir değişikliğe gidilmiş.

 

bonus

KAMPANYANIN İLK HALİ YAYINLANDIĞINDA ALDIĞIM EKRAN GÖRÜNTÜSÜ

Sonuç olarak ING Bank bonuslarımı yüklemedi ve ben boşu boşuna ve zararına yaptığım kuyumculuk alış verişi ile kalakaldım. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini ve puanlarımın yüklenmesini istiyorum.

BANKALARIN PUAN KAMPANYALARININ “MÜŞTERİYİ NASIL ATLATIP PUAN YÜKLEMEMEYİ BAŞARIRIZ” ŞEKLİNDE BİR  SİLSİLEYE DÖNÜŞMESİNİ KINIYORUM.

Ayrıca aşağıdaki dilekçe ile BDDK’ya da başvuruyorum. Size ve diğer medya kuruluşlarına şikayetimi göndermekteki amacım bize yapılan haksızlığı tüm müşterilerin görüp markaları ve kurumları ona göre değerlendirmeleri.

Bu aşamada banka müşteri temsilcisinin arayıp “Kampanya koşulları değiştirildi efendim. Zaten kampanya koşullarını değiştirme hakkımızı da saklı tutuyorduk” demesinin benim için bir hükmü yok.  Her alışverişten önce açıp kampanya koşulları değişti mi diye kontrol etmemizin beklenmesi mantık dışı. Kampanya başladığında koşulları okuyup ona göre planımızı yaptık. Ayrıca bankanın kendi tarafından ve kendi adına haklı çıkması değil müşterinin gözünde haklı ve güvenilir olması önemli. Kalbi kırılan bir müşteri bir markaya güvenini kaybettiği zaman onu tekrar kazanmak 125 liralık bonus yüklemeyerek ettiğiniz kardan çok daha büyük bedellerle bile gerçekleşmez. Güvenini kaybeden bir müşteri üstelik yasal boşluklar kullanılarak aldatıldığını düşünüyorsa günümüzün tüm iletişim olanaklarını kullanarak sesini duyurmak için elinden geleni yapacaktır ki benim yaptığım da budur…

BDDK Dilekçem;

13 Aralık 2013 tarihinde İNG Bank tarafından “ING Bonus’tan Yılbaşına özel 125 TL ve üzeri taksitli 3 alışverişinize 125 TL Bonus! Başlıklı kampanyasını yayınlamış olup kampanya şartlarında “Peşin harcamalar, bonus kullanımları, nakit avans, taksitli avans, sanal kart, sanal pos ve mail order işlemleri kampanyaya dahil değildir.” İbaresi bulunmaktaydı. Kampanyaya bu şartlar altında katılan müşteriler, vaad edilen puanı kazanmak için taksitli harcamalarını kampanyaya uygun olarak yapmışlar ancak, bahsi geçen bankanın kampanya ilanında “banka tarafından kampanya şartları değiştirilebilir ” veya buna benzer ibaresi olmamasına rağmen 23.12.2013 tarihinde kampanya şartlarındaki yukarıda geçen maddeye ilave yaparak “Peşin harcamalar, bonus kullanımları, nakit avans, taksitli avans, sanal kart, sanal pos, mail order ve kuyumcu işlemleri kampanyaya dahil değildir.” olarak değiştirmiş, Kuyumculardan yapılan taksitli harcamalarıda yasaklamış ve müşterilerin bu yönde puan kazanmalarını engellemiştir.

Bankanın bu davranışı hakkında gerekli yasal işlemin başlatılmasını ve kampanya usül ve esaslarını keyfiye göre değiştirilemeyeceği hususunda gerekli işlemlerin yapılıp tarafıma bu yönde bilgi verilmesini rica ederim.

*Okurumuzun bu mektubuna karşılık bankanın cevabı da sitemizde yayınlanacaktır. 

BANKA İLGİLİ PUAN VE BONUSU MÜŞTERİ HESABINA YATIRMIŞTIR. ŞİKAYET KONUSU ORTADAN KALKMIŞTIR.

BİZE GÖSTERMİŞ OLDUKLARI İLGİDEN DOLAYI TARAFLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.