5053873217 [email protected]

Türk TV tarihinin en pahalı yapımında Fatih’i canlandıran Mehmet Akif Alakurt yüzünden, Merve Girginyönetmenlik koltuğunu bıraktı. Girgin gelişmeyi, “Şiddet uygulayan bir adamla çalışmam” tweet’iyle ilan etti

“Fatih” dizisinde II. Mehmed’i canlandıran Mehmet Akif Alakurt’un sette bir figürana saldırmasının ardından, Merve Girgin yönetmenlik koltuğunu bıraktı. Girgin, diziden ayrıldığını Twitter’da şöyle duyurdu: “Medyapımla yollarımızı ayırdık. Sebebi Mehmet Akif Alakurt’tur. Şiddet uygulayan bir adamla kendimi ya da ekibimi çalıştırmam. Diğer bütün ekip ve oyuncu arkadaşlarıma muhteşem ötesi performansları ve emekleri için çok ama çok teşekkür ederim.”

Fatih’i, Aksoy çekti

Merve Girgin’in arkadaşlarına, “Ben bu çirkin sistemin bir parçası olmak istemiyorum. Benim gözümde bütün insanlar eşittir ve şiddetin hiçbir açıklaması olamaz. Yaşanan olaylardan sonra ‘Ben Mehmet Akif Alakurt’un sahnelerini çekmem’ dedim. Onun sahnelerini Fatih Aksoy çekti. Etik olarak bölümümü bitirdim ve ayrıldım. Umarım reytingleri bol, yolları açık olur” dediği öğrenildi.