5053873217 [email protected]

Futbolculuk kariyerinde FC Bologna, Sampdoria Genua, Lazio Roma ve 4 maç oynayıp futbolu bırakacağı Leicester City’de forma giydi.

Sampdoria’da 1982-1997 yılları arasında aralıksız 563 maçta 173 gol atarak Sampdoria’nın şampiyon olmasını sağladı.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=QiWHrejW_hA’]

Ayrıca 4 İtalya Kupası ve 1 Kupa Galipleri Kupası kazandı ve adını İtalya’nın efsanevi oyuncuları arasına yazdırdı. Oyunculuk döneminden ileride teknik adam olacağının sinyallerini veriyordu.

Maçlar sırasında takım arkadaşlarına yaptığı devre arası konuşmaları buna örnek olarak gösterilebilir.

Bu kariyere adımını, Sven-Goran Eriksson’un yanında Lazio’da yardımcı antrenörlük yaparak attı. Daha sonra tek adamlık kariyerine ise Fiorentina’da başladı.

TERİM’İN YERİNE FİORENTİNA’NIN BAŞINA GEÇTİ

Yine ilginçtir ki, Mancini görevi 2001 senesinin Şubat ayında Fatih Terim’den almıştı ve sadece 35 yaşındaydı. Terim genç teknik adama İtalya Kupası’nda finalist bir takım devretmişti. Mancini de, Parma’yla oynanan iki ayaklı final sonrasında Fiorentina’ya kupa zaferi yaşattı.

Mor-Menekşelere kazandırdığı İtalya Kupası teknik direktörlük kariyerindeki ilk başarısı oldu. Ancak kulübün girdiği zor durum sebebiyle, takımın yıldızlarından Rui Costa ve Toldo’yu satmak zorunda kaldılar. Bundan sonra da takımın batışıyla buradan ayrıldı.

LAZİO MACERASI

2000-2001 yılları arasında yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Lazio’da 2002 yılında teknik direktörlüğüne getirildi. Bu görevindeki 2 yıllık süre içerisinde takımına İtalya Kupası’nı kazandırdı.

INTER’DE YILDIZI PARLADI

2004 yılında Inter’in teknik direktörlüğüne getirildi. 1991 yılında takımdan ayrılan teknik direktör Giovanni Trapattoni’den sonra son 18 yılda Inter’de en uzun süre görev yapan teknik direktör oldu. Bu süreçte, biri Juventus FC’tan alınan şampiyonluk olmak üzere Inter’e 3 lig şampiyonluğu yaşattı. Arka arkaya 17 lig galibiyeti alarak kulüp tarihine geçti. nter’e 1988-89 sezonundan sonra ilk şampiyonluklarını kazandırdı. Ayrıca 2 kez İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası’nı takımına kazandırdı ve son 30 yılda Inter’in en başarılı menajeri olarak görüldü. Ancak yapılan büyük transferlere rağmen yerel şampiyonluklar tatmin edici olmadı. Inter Başkanı Moratti Avrupa’da başarı bekliyordu. Son olarak 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. turunda FC Liverpool’a elenince Inter’deki görevinden ayrıldı. Ayrıca kulüpten ayrıldıktan sonra, 16 milyon euroluk büyük tazminat aldığı söylense de kamuoyuna 5 milyon euro aldığını belirtmiştir. Yerine, Chelsea’den o sezon ayrılan Jose Mourinho getirildi.

MANCHESTER CİTY’DE TARİHİ ŞAMPİYONLUK

Bir sezon takım çalıştırmadıktan sonra teknik direktör Mark Hughes’in performansından memnun olmayan Manchester City tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde teknik direktörlüğe getirildi. Geldiği ilk sezon Lig Kupası’nda Manchester United’ı ilk maçta 2-1 yenerek ilk derbi galibiyetini aldı. İkinci maçta 3-1 yenilerek elense de, bu taraftarı heyecanlandırmıştı. Ancak sezon sonu ligi 5. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması, kafalarda soru işareti yarattı. Başkanın desteğiyle takımın başında kalan Mancini, 2008-09’da Manchester City 113 milyon euro harcadı. 2009-10 sezonunda bu rakam 124 milyon eurolara geldi. 2010-2011 yılında da kesenin ağzı Mancini’nin isteğiyle açıldı. Astronomik rakamlarla gelen yıldızların sayısı arttı. Bunların yanında gelenlerin yanında, giden yıldızlarla da takımın içinde bir transfer sirkülasyonu oluştu. 75 milyon euroluk harcamaların karşılığını FA Cup’ı kazanarak verdi. 2011-2012 sezonunda 94 milyon euro harcadı. Premier League ve aynı yıl FA Community Shield şampiyonu yaptı. 2012-2013 sezonunda 57 milyon euroluk bir transfer bütçesi kullandı. Aynı yıl, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Premier League’deki başarısızlıkların ardından FA Cup finalinde Wigan Athletic’e 1-0 yenildikten sonra görevine son verildi. City kariyeri boyunca inanılmaz paralar harcayarak yıldız oyuncular aldı. Onun bulunduğu dönemde 38 farklı futbolcu Manchester City’den geldi geçti. Mancini son olarak Manchester City’den 8.3 milyon Euro yıllık ücret alırken, tazminat olarak da İngiliz ekibinin kendisine 30 milyon Euro ödendiği öne sürülmüştü.