5053873217 [email protected]

İngiliz aktörün, yaratıcısı Ian Fleming’in Bond tarifine tam olarak uyduğunu belirten Boyd, “Fleming, Bond’un Amerikalı şarkıcı-besteci Hoagy Carmichael’a benzediğini söylemişti. Daniel Day-Lewis de onun mükemmel bir yaşayan versiyonu: Uzun boylu, ince, koyu saçlı, yakışıklı bir adam. Ve esmer sayılabilir. Onu tercih edecek olmamın nedeni de bu” dedi.

İngiliz basınından The Telegraph’ın sitesinde yer alan habere göre; son Bond romanı Solo’nun yayını öncesinde konuşan Huzursuz (Restless), A Good Man in Africa ve An Ice-Cream War gibi kitapların yazarı, Bond romanlarındaki rollerinin lakabın akla getirdiğinden daha derin olduğunu düşündüğü için “Bond Kızları” yerine “Bond Kadınları” tanımını tercih ettiğini de söyledi: “Sanırım Bond kadınlarla ilişki kurmayı tercih ediyor. Bana öyle geliyor ki istediği sadece gelişigüzel seks değil, gerçek ilişki.”

William Boyd, Sebastian Faulks ve Jeffery Deaver’dan sonra son yıllarda Fleming’in mirasçılarının yeni bir Bond kitabı yazma davetini kabul eden üçüncü roman yazarı. İngiltere’de bugün piyasaya çıkan Solo’da James Bond tek başına küçük bir Afrika ülkesindeki iç savaşı bastırmaya gönderiliyor.