5053873217 [email protected]

Dev grubunun müzik kanallarınca Gezi protestolarını hatırlattığı için yasaklanan klibiyle ünlü İngiliz alternatif rock grubu Placebonun yeni klibiarasındaki benzerlik görenleri şaşırtıyor.

Baran Bayraktar ve Kaan Metin’den oluşan DEV temmuz ayında Demir Demirkan prodüktörlüğünde “Dans Et” isimli ilk Maxi Single’larını ve bu şarkının orijinal versiyonuna çektikleri kliplerini yayınlamıştı.

Grup, klibinde ülkede yaşanan olaylara modern dans koreografisi eşliğinde gönderme yapmış ve çekilen klip müzik kanallarından veto yemişti. Internet üzerinden dolaşıma giren ve çokça paylaşılan “Dans Et” klibinin yönetmenliğini Tunç Topçuoğlu, görüntü yönetmenliğini “Devrim Arabaları” ve “Fetih 1453” filmlerinden tanıdığımız Hasan Gergin yaptı. Kibin montajı ise Amsterdam The Ambassadorsstüdyolarında James Bond, Sherlock Holmes gibi birçok tanınmış yapıta imzasını atan BrianKrijgsman tarafından yapıldı.
Bu klipten yaklaşık iki ay sonra yayınlanan Placebo’nun Rob The Bankklibinde yine Gezi temasının benzer şekilde işlenmesi sürpriz oldu.

DEV/ Dans Et Klibi:

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=a_ETrykpzp8&feature=youtu.be’]

PLACEBO / Rob The Bank Klibi:

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=0KjxVdvqRzg&feature=youtu.be’]