5053873217 [email protected]

iOS 7 yükleyen iPhone kullanıcıları yıllardır alıştıklarından farklı bir iPhone’a kavuşmuş oldular. Genel anlamda sevilsede en çok şikayet edilen 7 eksikliği derledik;

1- ŞARJ:

iOS 7’nin beğenilmeyen özelliklerinin başında şarj geliyor. iPhone 5 kullanıcıları tarafından sıkça eleştiriken şarj sorunu iOS 7’de de devam ediyor. Özellikle iOS 7 yükleyen iPhone 4S sahipleri, cihazın 1 günden az bir sürede şarjın bitmesinden şikayet ediyor.

 

2- FOTO GALERİ GİRİŞİ

iOS 7 yüklü cihazların fotoğraf galerisine kilitli ekran olmadan da ulaşılabiliyor. Apple tarafından da kabul edilen hatada, kilitli ekran olmasına rağmen fotoğraf da paylaşılabiliyor.

3-ARAMA REDDETME

Arama reddetme konusunda şikayet ediyor. Telefonu çalan ve müsait olmayan iPhone kullanıcıları gelen aramayı ekran üzerinden reddedemiyor. Yeni işlem sisteminde gelen çağrılar, telefonun üzerinde bulunan açma/kapama tuşuyla meşgule atılabiliyor.

 

4-TELEFON GÖRÜŞME SESİ SEVİYESİ

Daha önceki iOS sürümüne göre daha az konuşma sesi sağlayan iOS 7’de özellikle sesli ortamlarda sorunla karşılaşılabiliyor. Kulaklık kullananlar sorun yaşamıyor.

5-ÇALIŞMAYAN UYGULAMALAR

Doğru çalışmayan uygulamalar bulunuyor. Özellikle yerel uygulamalarda birçok sorunla karşı karşıya kalınabiliyor. Örneğin bazı uygulamalar açılmıyorken, bazı uygulamalr ise siyah bir ekranla hata veriyor.

6-ŞARKI DİNLERKEN ALBÜM SEÇİMİ

müzik albümleri bulunuyor. Daha önce bir şarkıcının albümleri ayrı ayrı açılabiliyorken, iOS 7’de ise seçilen şarkıcının tüm albümleri alt alta sıralanıyor. Bu yüzden şarkı dinlerken seçilen şarkıcının farklı albümlerine geçiş yapılabiliyor.

7- ŞEBEKE ÇEKİM GÜCÜ

iPhone’ların çekim gücü bulunuyor. İddialara göre daha önce aynı konumda ‘3G’ hızında bağlantı sağlayan cihazlar, iOS 7’den sonra daha fazla ‘Edge’ ile internete bağlanabiliyor. Şarj sorunun en büyük sebeplerinden birinin sinyal gücü olduğu konuşuluyor.