5053873217 [email protected]

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, antrenör Tanjevic, menajer Harun Erdenay ve kaptan Hidayet Türkoğlu basın toplantısı düzenliyor.

Demirel şöyle konuştu: “A Milli Basketbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası’nda madalya alması amaçlanmıştı. Büyük başarı hedeflediğimiz Avrupa Şampiyonası’nda hayal kırıklığı yaşadık. Performansımız büyük bir hayal kırıklığı. Şampiyonadaki başarısızlık bizi bu toplantıyı yapmaya sevk etti. Tanjevic’le başladığımız yeni dönemde dünya ikinciliği elde ettik. Koçumuza her türlü çaba ve çalışmaları için herkesin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kendisi çok önemli hastalıkla baş etmek zorunda kaldı. 6 ay önceki rahatsızlığına rağmen Tanjevic Milli Takım’ın başında kaldı. Sayın Tanjevic’in istifasını kabul edeceğiz. Tanjevic’in bizle olan ilişkisi, yakınlığı devam edecek. Kendisi Türk vatandaşı da oldu, bizlerden kopmayacak. Hidayet Türkoğlu’na 300. kez milli formayı giydiği için bir plaket sunduk. Kendisi en fazla milli olan ilk basketbolcumuz. 13 sene NBA’de oynayarak en uzun süre NBA’de yer alan Avrupalı basketbolcu. Basketbol Milli Takımımız’a hizmet ediyor. O anlamda 300 kez milli formayı giymesi, arkadaşlarına örnek olması nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum. Hidayet’in şampiyonada ne kadar çok başarılı olmak istediğini ben biliyorum. Milli takım kaptanı olarak arkadaşlarıyla uyum içinde çalışarak, fedakarlıkta bulunarak Milli Takım’da oldu. Hidayet her zaman Türk basketbolunda gereken saygıyı görecek. Hiçbir kötü performans onun başarısını gölgeleyemez.”

Demirel’den sonra sözü alan antrenör Tanjevic, “Öncelikle bu kötü sonuçtaki tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Açıkçası maç programı bizim için idealdi. Fakat buna rağmen olmadı. Avrupa Şampiyonası’ndan önce inanılmaz işler başardık. Açıkçası ikinci tur, çeyrek final ve daha sonra yarı final maçlarını düşünerek hazırlık yapmıştım. İlk turun kolay geçeceğimizi düşündüğümden hazırlık döneminde hatalarım oldu. Oyuncularımın ilk turdaki rakiplere saygısında sorun yaşadık. Bunun bedelini Finlandiya ile oynadığımız ilk maçta ödedik. Federasyonm ve oyuncularım bana hep destek oldu. Özellikle Hidayet Türkoğlu çok iyi bir hazırlık süreci geçirdi, bana çok yardımcı oldu. Takıma çok iyi bir liderlik yaptı. Federasyonumuza, yönetim kurulu üyelerine ve oyuncularımıza bana destek oldukları için teşekkür ediyorum, ülkemi çok seviyorum.”

Hidayet Türkoğlu ise şöyle konuştu: “Herkese günaydın. Biz sporcular olarak en çok üzülen insanlar biziz. Herkesin buna samimiyetle inanmasını istiyoruz. Herkes kazanmak için sahaya çıkar. Ekip olarak çok iyi hazırlandık ve istekliydik. Ama bazen inanın bir sporcu olarak öyle bir durumla karşılaşıyorsunuz ki bunların cevabını veremiyorsunuz. Türk halkını takım kaptanı olarak bunu bilmesini isterim ki, biz ekip olarak başarılı olmak için oraya gitmiştik. Herkes çok fedakarlık yaptı. Herkes takıma sahip çıktı. Maalesef kötü oynadığımız turnuvaya denk geldik. Şu anda bunun açıklamasını yapmaya çalışıyoruz. Biz oyuncular olarak yıllardır bizi baştacı yapan Türk halkına teşekkür ederiz. Bizi her konuda sahiplendiler, bize inandılar. Onları üzdüğümüz için çok özür diliyoruz. Bu tür sonuçlar hepimize ders olacaktır. Burada bulunan tüm arkadaşlarım aynı değeri ve sevgiyi hak ediyor. Hepimiz Milli Takım adına bu ülke adına hizmet veriyoruz. Her türlü eleştiriye açığız. Bunlara saygı duyuyoruz ama yapıcı olmalı, kırıcı olmamalı. Kendi içimizde de eleştiri yapıyoruz. Bize en çok kırılması gereken Türk halkıdır. Her çağrıldığımda buraya ilk koşacak insan ben olurum. Bu takıma kaptanlık yapan kişinin yaptığı eleştiri, tüm arkadaşlarımızı üzmüştür. İnşallah o da özür diler. Gerçekten üzüntülüyüz. Oyuncu kalitesi olarak baktığımızda, bizden daha düşük kalitedeki takımlar şu an orada, biz ise buradayız.”