5053873217 [email protected]

Uzun süredir ortaya atılan iddia sonunda gerçek oldu. Teknoloji devi Microsoft, Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia’yı satın alacağını açıkladı.

Anlaşma kapsamında Microsoft, Nokia’ya 2.2 milyar doları lisans ve patent haklarına, yaklaşık 5 milyar doları ise cihazlar ve servisler birimine ait olmak üzere toplamda 7.2 milyar dolar ödeyecek.

Alım satım işleminin hissedarlar ve düzenleyici kuruluş tarafından onaylanması, 2014’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar da tamamlanması planlanıyor.

NOKIA’NIN CEO’SU YENİDEN MICROSOFT’A GEÇECEK

Bu birleşmeyle birlikte 2010 yılında Microsoft’tan Nokia’ya geçen şirket CEO’su Stephen Elop beraberinde üst düzey yöneticiler Jo Harlow, Juha Putkiranta, Timo Toikkanen ve Chris Weber ile yaklaşık 32 bin Nokia çalışanının Microsoft’a transfer olacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Ek olarak, şimdilik Microsoft’un cihazlar bölümünün başına geçecek olan Elop’un, önümüzdeki 1 yıl içerisinde görevinden ayrılacak olan Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın yerini doldurma ihtimali de oldukça yüksek.

Nokia, 2011 yılında yaptıkları ortaklık anlaşmadan bu yana ürettiği Lumia model akıllı cep telefonlarında Microsoft’un işletim sistemi ve yazılım haklarını kullanıyordu.

Anlaşmanın geleceğe yönelik çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Microsoft CEO’su Steve Ballmer, “Bu birleşme, hem iki şirketin çalışanları, hem hissedarlar, hem de tüketiciler için kazançlı oldu” açıklamasını yaptı.

Bu anlaşmayla birlikte, Nokia gibi akıllı telefon alanında çok ses getimeyi başaramayan Microsoft, elini bir hayli güçlendirmiş oldu.