5053873217 [email protected]

4 Eylül tarihinde Berlin’de düzenleyeceği Unpacked 2 etkinliğinde tanıtılacak olan Galaxy Note 3’ün ön paneli daha önce sızdırılmıştı. Cihazın ön panelinin detaylı görsellerine buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.


Samsung’un yeni phableti Galaxy Note 3’e ait olduğu iddia edilen ön panel ile, Galaxy Note 2’nin ön paneli yanyana getirildi. Tasarım anlamında çok ciddi anlamda fark olmasa da, hatırı sayılır farklılıkların bulunduğu iki telefon arasında bakalım ne farklılıklar bulunuyor?

İlk nesil Galaxy Note modeli gibi daha keskin hatlara sahip olacak olan Galaxy Note 3, Note 2’deki oval hatlardan uzaklaşacak. Zaten Note 2’nin de en çok eleştirilen kısmı buydu. Ahize ve Home butonundaki boşluklara baktığımızda ise çok büyük farklılıkların olmadığı görülüyor.

Hazırlık aşamasında 3 farklı prototip hazırlayan Samsung’un, gelen tepkiler yüzünden ekranı çok büyütmediği Galaxy Note 3 modeli, 5.7 inç ekran boyutunda olacak.
Panel kenarlarını olabildiğince inceltmeye çalışan Samsung, Galaxy Note 2 ile neredeyse aynı genişlikte bir telefon üretmeyi başarmış. 2.2mm’lik panel kenarı olduğunu gördüğümüz Note 3, Note 2’ye göre daha kibar duruyor.
İlk partide Qualcomm’un 2.3 GHz hızında çalışan Snapdragon 800 işlemcisi, Adreno 330 Grafik birimi ve 3 GB RAM gibi iddialı donanım özellikleriyle gelmesi beklenen cihaz, dikkat çekici özellikleriyle yine büyük akıllı telefon severlerin tercihi olacak gibi gözüküyor. Ayrıca 198 KHz ses desteği ve 4K video kaydı gibi de iddiaların olduğu Note 3’ün gerçek özelliklerini merakla bekliyoruz.