5053873217 [email protected]

Nüfus artışını teşvik etmek için yapılan düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor!

Mevcut durumda 16 hafta olan ve 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası doğumdan sonra kullanılabilen doğum izninin 2 hafta artırılması gündemde. Bu sırada 18 haftanın kullanımının doğum öncesi ve sonrası tamamen çalışan kadının kendi isteğine bırakılması planlanıyor.

Üçüncü çocukta 6 ay
Çalışan anneler için, belki çok daha önemli olan yeni bir düzenleme, doğum izni sonrasında isteyen annelerin kısmi süreli çalışabilmesine imkân tanınacak olması. Bu konuda ağırlık kazanan görüş, çocuk 66 aylık olana kadar kısmi süreli çalışma imkânının sigortalı kadınlara tanınabilecek olması.
Öne çıkan düşünce üç doğuma kadar kademeli olarak kısmi süreli çalışmanın getirilmesi. Kısmi süreli çalışmanın toplamda en fazla 6 ay olması. İlk doğumda çalışan anneye 2 ay, ikinci doğumda 4 ay ve üçüncü doğumda 6 ay kısmi süreli istihdam hakkının sağlanması.
Eğer bu şekilde bir düzenleme olursa, kısmi süreli çalışmanın gün içerisinde ne kadar saati kapsayacağı çok önemli. Yarı zamanlı olmaması halinde bu düzenleme çalışan anneye ve de işyerine pratik bir fayda sağlamaz. Ayrıca işveren kadın çalışanlara kısmi süreli çalışmaya geçmemeleri konusunda baskı da uygulayabilir.