5053873217 [email protected]

Ceyda Düvenci, 2008’de evlendiği Engin Akgün’den geçtiğimiz ocak ayında anlaşmalı olarak boşandı.


Ayrılığın ardından Akgün’ün aleyhinde konuştuğunu öne süren oyuncu, mahkemeye başvurarak tedbir talebinde bulundu.

Düvenci, Akgün’ün kendisine psikolojik şiddet uyguladığını, tehdit ettiğini ve arkadaş ortamlarında aleyhinde hakaret varan konuşmalar yaptığını öne sürdü, bu nedenle ciddi zarar gördüğünü söyledi.

Tedbir talebini haklı bulan İstanbul Aile Mahkemesi, Engin Akgün’e Düvenci’ye karşı dikkatli olması, iki ay süreyle ortak arkadaşlarıyla konuşmama, telefonda rahatsız etmeme ve kötü davranışta bulunmaması yönünde tedbir koydu.

Düvenci bu arada kendisi ve çocuğu hakkında yapılan haberlerle küçük düşürüldüğünü iddia ederek aynı mahkemeden gizlilik kararı ve daha sonra çıkacak haberler için yayın yasağı talebinde bulundu.

Aile Mahkemesi, Düvenci’nin bu talebini reddetti. Bunun üzerine bir üst mahkemeye başvuran Düvenci’nin avukatı, taleplerini tekrarlayarak yayın yasağı konmasını istedi.

Avukat, gerekçesinde Google’da Düvenci hakkında 357 bin haber bulunduğunu, yapılan bu haberler nedeniyle müvekkilinin çok yıprandığını ifade etti.

Ancak üst mahkeme de talebin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa’ya uygun olmadığı gerekçesiyle reddine karar verdi.