5053873217 [email protected]

Yakın zamana kadar referans SLR olarak kabul gören EOS 60D tahtını 70D’ye bırakıyor. KEndinden önceki gelişime bakıldığında ne 50D ile 60D arasında bu tarz bir çağ aşırtma olmamıştı. 70D SLR’lerin kısmen “ANALOG” geleneğini tamamen dijitale çeviren bir dönüm noktası. Yeni bir model çıkarken genelde bir ya da iki kilit yenilik lanse edilir. 70D ile birlikte tanıtıma hangi özellikle başlayacağımızı kararlaştırmakta zorlanıyoruz ama bir yerden başlamak lazım…

Canon 70D görüntüleme teknolojisini güçlü, yaratıcı ve kablosuz paylaşım özellikleriyle birleştiriyor. Canon EOS 70D ile fotoğrafı bir tutku şeklinde yaşayanlar için; göz alıcı fotoğraflar ve Full HD videolarla anın yakalanması için ideal, yanıt hassasiyeti yüksek, her amaca uygun bir fotoğraf makinesi sunuyor.
Çift Piksel CMOS AF teknolojisine sahip dünyanın ilk Dijital SLR makinesi

EOS 70D’de Canon tarafından tasarlanan ve üretilen yeni bir 20.2 MP APS-C CMOS sensör bulunuyor. EOS 70D, sektörde çığır açan Çift Piksel CMOS AF teknolojisine sahip dünyanın ilk Dijital SLR makinesi. Bu teknoloji, Full HD video çekiminde pürüzsüz ve doğru otomatik odaklanma (AF) ve Canlı Görünüm modunda çekim yaparken hızlı odaklama imkanı sağlıyor. 14 bit DIGIC 5+ işlemci ve 19 noktalı hepsi çapraz tipte AF Sistemiyle güçlendirilen EOS 70D, 7 kare/sn’ye kadar tam çözünürlükte inanılmaz fotoğraflar çekebiliyor ve seri çekimde kesintisiz olarak1 65 JPEG veya 16 RAW’a kadar fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca, doğal ISO 100-12800 ISO aralığı fotoğrafçıların düşük ışık altında çekim yapabilmelerine ve görüntü kalitesinde kayıp yaşamadan yüksek enstantane hızları kullanılmasına imkan tanıyor.

Canon’un yeni Çift Piksel CMOS AF özelliği, Canlı Görünüm modunda çekim yapılırken hızlı AF performansı ve Full HD videolar için sorunsuz net odaklanma imkanı sağlıyor. Hareketli konuların net odakta tutulmasına imkan tanıması ve profesyonel görünümlü “pull-focus” efektli videolar üretebilmesiyle, kullanıcıların video çekiminde kolaylıkla yeni bir seviyeye atlamalarını sağlıyor. Modeldeki teknoloji, her piksel içinde iki foto diyotun yerleştirilmesine imkan tanıyan geliştirilmiş CMOS mimarisinden faydalanıyor. Bu foto diyotların okuması otomatik odaklanma için ayrı ayrı yapılabildiği gibi her seferinde maksimum görüntü kalitesiyle çekim yapmak için ikisinden de yararlanılabiliyor.

Fotoğraflar için geliştirilmiş AF sisteminde karenin her yerine dağılmış 19 çapraz tipte AF noktası yer alıyor. Bunlar yüksek hız ve doğru AF sağlar ve hareketli konu kare içinde ilerlerken kesintisiz şekilde takip edebildiği için makine spor ve vahşi yaşam çekimlerinde ideal bir seçim haline geliyor. AF sistemi özelleştirilebilir; fotoğrafçılar çektikleri konuya göre uyarlayabiliyor.

Uzmanların elinden çıkan profesyonel kontrol

EOS 70D’nin güçlü özellikleri, rahatlık ve hızlı işlem için tasarlanan, mühendislik harikası bir gövdeye yerleştirilmiş. Akıllı Vizör, %98 kare kapsamı ve 0,95x büyütme kapasitesiyle, fotoğrafçıların konularını rahatlıkla kadrajlayabilmelerine ve ayarlarını bir elektronik düzende görselleştirmelerine imkan tanıyor. Kolaylıkla erişilebilecek şekilde yerleştirilen kontroller sayesinde sık kullanılan ISO, AF mod seçimi ve ölçüm gibi ayarlara hemen erişilebiliyor ve kullanıcılar böylelikle ayarları çabucak değiştirebilip, anı yakalamaya yoğunlaşabiliyor.

Net 1040k nokta çözünürlüklü 7,7cm (3,0”) Değişken Açılı Clear View LCD II Dokunmatik Ekranı video çekimi için veya çekim kompozisyonlarını sıra dışı ve yaratıcı açılardan kurarken ideal. Kapasitif tipteki ekran, kaydırma ve parmakları açıp kapatarak zumlama gibi çeşitli dokunma jestlerini desteklediği için menülerde gezinme, ayarları değiştirme veya görüntüler arasında ilerleme için de son derece uygun.

 

EOS 70D, entegre Wi-Fi özellikli en son EOS modeli. Makine bu özelliği sayesinde uzaktan kumandanın yanı sıra görüntü paylaşımı rahatlığı sunuyor. Kullanıcılar Wi-Fi bağlantısı sayesinde EOS Remote uygulamasına bağlanabiliyor ve çeşitli görüntü ayarlarını (örneğin, ISO ve pozlama) kontrol edebiliyor ve aynı zamanda odaklanabiliyor. Ve de deklanşörü serbest bırakabiliyor. Fotoğrafçılar ayrıca Canlı Görünüm modunu uzaktan kumanda edebildiği gibi görüntülerini gözden geçirip derecelendirebiliyor.
Eşsiz resimler için en yaratıcı modlar

EOS 70D eşsiz resimler çekmeyi kolaylaştıracak çeşitli yaratıcı modla donatıldı. Makine içindeki HDR sayesinde yüksek kontrastlı durumlarda görülen çekim zorlukları gideriliyor; üç pozlama seviyesiyle alınan resimler, hem gölgeli hem de aydınlık alanlarda ayrıntıları en iyi şekilde koruyan tek bir çekimde birleştiriliyor. Çok sayıda pozlama moduna sahip olması nedeniyle fotoğrafçılar, tek bir görüntüde birleştirmek üzere dokuza kadar farklı poz çekimi yapabiliyor veya Yaratıcı Filtre seçeneklerini kullanarak çekimlerinin görünümü ve stilinde anında değişiklik yapabiliyor. Birden fazla Canon Speedlite EX flaş ünitesinin makine içinde kontrol edilmesine imkan tanıyan Entegre Speedlite aktarıcı sayesinde makine dışına takılan flaşlarla yaratıcı denemeler yapmak kolaylaşıyor.

 

EOS 70D harika fotoğrafların yanı sıra fotoğrafçıların kolaylıkla yüksek kalitede videolar çekmelerine imkan tanıyor. Full HD (1920 x 1080p) çözünürlüklü video 30, 25 veya 24 kare/sn ve 720p’de 60 ve 50 kare/sn dahil farklı farklı çekim hızlarında çekilebildiği gibi post prodüksiyonda düzenleme ve paylaşım için çeşitli sıkıştırma opsiyonları mevcut. Yeni Çift Piksel CMOS AF sayesinde, Video Servo AF modunda konular hareket halindeyken veya hatta çekimler yeniden oluşturulurken bile takip edilebiliyor ve böylece her zaman odakta tutulmaları garanti ediliyor. Alternatif olarak, kullanıcılar kayıt sırasında bile dokunmatik ekrana dokunarak karenin² yüzde 80’inden fazlasında, farklı odaklanma alanları seçebiliyor, konu hareket etse veya kullanıcı çekim kompozisyonunu değiştirse bile videoların her zaman net ve temiz olmaları garantileniyor.

Canon Elçisi Brutus Östling yeni EOS ile ilgili şunları söylüyor: “EOS 70D’de ne kadar çok yeni teknolojinin kullanıldığını ve bu yeni modelin ne kadar çok yönlü olduğunu gördüğümde gerçekten çok etkilendim. EOS 70D, fotoğrafçılık becerilerini geliştirmek isteyenler için mükemmeldir. Bununla gayet kolaylıkla ve kusursuz kalitede kişi, manzara ve aksiyon çekimleri yapabildiğiniz gibi, açıkçası şimdiye kadar mümkün olabileceğini pek düşünmediğim odaklanma hızlarında, Full HD videolar çekebilirsiniz. Fotoğraf makinesi en zorlayıcı çekim koşullarında kendini kanıtlamıştır ve yeni nesil teknolojilerle donatılması sebebiyle, özellikle Çift Piksel CMOS AF teknolojisi sayesinde, içine düştüğü her zorlayıcı durumun üstesinden gelmiştir. Bu makine DSLR çekimi ve video çekimini tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.”

Türkiye fiyatı henüz netleşmedi ancak ABD’de 1700 USD’den satılıyor.