5053873217 [email protected]

Aynasız kameraların dezavantajlarından sıkça bahseden Canon endüstriyel bir tavırla bu kulvara kayıtsız kalamadı ve EOS M modeliyle ilk kez aynasız kamera piyasasına da girmiş oldu.

Bir süredir piyasada bulunan Mini SLR ile ilgili geri dönüşler ve kullanıcı yorumları gelmeye başladı. Canon EOS M aslında hali hazırdaki EOS kullanıcılarını da hedef alan, mevcut EF ve EFS lenslerini de kullanabilecekleri Compact bir makine olarak dikkat çekiyor. Digic 5 işlemci, 18 megapixel çözünürlük, değişebilir lens, saniyede 24, 25 ve 30 kare seçeneği sunan full hd video kaydı, 3 inç’lik dokunmatik ekran gibi özelliklerle gelen kameranın en önemli özelliklerinden birisi de sensörü.

Canon, 650D serisinde kullandığı 18 megapixel çözünürlüğe sahip APS-C CMOS sensörünün aynısını EOS M’de kullanmış.

Canon EOS M’deki asıl sürprizini ise lensinde yapmış. EF-EOS M isimli bir adaptörle birlikte, Canon’un profesyonel makinelerde kullandığı lensleri(EF ve EF-S lenslerini) kullanmasına imkan tanımış.

Böylelikle kullanıcılar cebe sığabilecek boyutlardaki EOS M’e takılacak adaptör sayesinde, profesyonel lensler kullanarak çok daha profesyonel fotoğraflar çekebilecek.

Canon açısından radikal bir karar ya da devrim sayılsa da Eos M diğer aynasız makinelerle; Sony, Samsung, Panasonic ve Fuji ile kıyaslandığında yer yer yetersizliklere sahip.

Klasik bir Canon EOS kullanıcısı bile Eos M’de vizör göremediği zaman hayal kırıklığına uğrayacaktır. Hatta EOS M’nin en büyük eksikliği vizörünün olmaması denilebilir.

Başta da belirttiğimiz gibi bir EOS kullanıcısı taşıma kolaylığı açısından makineye sahip olmak isteyebilir. Ancak birincil makine olarak yarı profesyonel kullanıcıyı memnun etmeyebilir. Kağıt üzerinde 650D ile aynı özelliklere sahip görünse de uygulamada aynı tadı alamayabilirsiniz. Eos serisinden alışık olduğunuz deklanşör sesi ki bir de daha önce EOS XXD kullanmışsanız en çok özleyeceğiniz şey olacaktır.

Klasik ekonomiye giriş tabiri ile inferior değerli ürün; tereyağı tadında margarin benzetmesi durumu somutlamaya yardımcı olabilir.