5053873217 [email protected]

Yurt dışından aldığınız telefonlar kaydetmeniz için tanınan 4 haftalık bekleme süresi sonrasında iletişime kapatılıyor. Yani telefonunuza sim kart taksanız da telefon şebekeye bağlanamıyor. Konuşma ya da veri iletişimi mümkün olmuyor.   Telefon kaydettirmek için ne yapmak gerekiyor?

İMEİ Kaydı için başvuruda bulunurken Pasaportun Orjinali, Pasaport Sahibinin Kimliği ve Telefon İMEİ Kodu yanınızda olmalıdır. Aksi taktirde işlem yapılmayacaktır.

3 AŞAMALI ÖZET

1-Yurt dışından getirilen telefon için 115 TL’lik harç vergi daireleri ya da bankalara yatırılması ve dekontun saklanması gerekecek.

2-E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr sitesinden BTK’nın başlığı altında IMEI sayfasına girilecek ve kişisel bilgilerle, pasaport bilgileri ve ödeme dekontu bilgilerinin doldurulması gerekecek.

3-BTK’nın kendi sistemi, vatandaşın ödeme bilgisini ödemenin yapıldığı bankadan, pasaport bilgisini emniyet genel müdürlüğünden anlık olarak doğrulayarak IMEI kaydını otomatik gerçekleştirecek.

İŞLEM BU KADAR, ŞİMDİ DE AKLINIZA TAKILABİLECEK DETAYLARA GEÇELİM;

TC Kimlik Numarası ile e-Devlet Kapısı internet sitesine giren kullanıcılar son iki yıl içerisinde onaylanmış ya da onay bekleyen bir başvuru olup olmadığını görebilecek.

Bu sayede başkalarının adına telefon kayıt edilip edilmediği de ortaya çıkacak. Hatırlarsanız yine BTK geçtiğimiz günlerde adınıza kaç GSM hattı olduğunu görebileceğiniz bir servisi de kullanıma sunmuştu.

İMEİ Kaydı yapılacak pasaportun ülkeye giriş tarihi 30 Günden eski olmamalıdır. Yani son giriş tarihi son bir ay içerisinde olmalıdır.

İMEİ Kaydı yapılacak Pasaport üzerinde kesinlikle giriş mührü olmalıdır. Mühür yoksa veya okunmuyorsa Emniyet Müdürlüğünden Ülkeye Giril Tarihi ile ilgili bir kağıt alınması gerekmektedir.

İMEİ Kaydı yapılacak Pasaport ile son 2 yıl içerisinde başka Telefon Kaydı yapılmamış olmalıdır. Kayıt yapılan Pasaport üzerine 2 senede bir yeni kayıt alınabilir.
Telefon ülkeye giriş yapıldıktan sonra 1 Hafta ile 1 Ay gibi bir sürede Kullanıma Kapanabilir.

Bir kez İMEİ kaydı yapılan telefon sonraki yıllarda dilediği kadar ülkeye giriş ve çıkış yapabilir. Tekrar İMEİ Kaydı gerekmez.

İMEİ Kaydı yapıldıktan sonra firma tarafından size verilen kağıdı saklamanız gerekmektedir. Bu sayede kaydınızın sorunlu bir duruma düşmesi durumunda yasal işlem yapabilirsiniz.
İMEİ Kaydı yaptırdığınız firmalar belirli bir ücret karşılığı bunu yapmaktadır. Bu ücret 5 TL’den başlamaktadır. Birçok firma 10 TL ödeme ile bunu yapmaktadır.

IMEI Kayıt Sayfası - E-Devlet

115 TL tutarındaki PASAPORT HARÇ ÜCRETİ için Vergi Daireleri üzerinden ödeme yapabileceğiniz gibi aşağıdaki bankalar üzerinden de ödeme yapabilirsiniz.

Aşağıdaki tüm bankaların şubelerinden ya da internet şubesinden 9151 vergi kodlu yolcuceptel açıklaması altında ödeyebilirsiniz: İşte o bankalar:
Halk Bankası
Vakıfbank
Bank Asya
Anadolu Bank
Aktif Yatırım Bankası
Alternatif Bank
Türkiye Finans Katılım Bankası
Albaraka Türk
Tekstilbank
TEB
Turkish Bank
Ziraat Bankası
İş Bankası
Garanti Bankası

E-Devlet Sisteminden Pasaport İle IMEI Kaydı İşlemleri
Yurt dışından getirilen telefon için 115 TL’lik harç vergi daireleri ya da bankalara yatırılması ve dekontun saklanması gerekecek.

E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr sitesinden BTK’nın başlığı altında IMEI sayfasına girilecek ve kişisel bilgilerle, pasaport bilgileri ve ödeme dekontu bilgilerinin doldurulması gerekecek.

BTK’nın kendi sistemi, vatandaşın ödeme bilgisini ödemenin yapıldığı bankadan, pasaport bilgisini emniyet genel müdürlüğünden anlık olarak doğrulayarak IMEI kaydını otomatik gerçekleştirecek.