5053873217 [email protected]

Doktorlar dizisinde “Zenan” karakteriyle ünlenen dizi oyuncusu Melike Güner, 16-17 Şubat 2010 tarihlerinde Flash TV’de yayınlanan “Yüzleşme” isimli programda isim ve görüntüsünün açık bir şekilde kullanılarak kişilik haklarına saldırıldığını öne sürdü.

Güner’in iddiasına göre, programın yapımcısı ve sunucusu Yalçın Çakır, Azim P.’nin karısı Nuray P.’nin çok ünlü bir dizi oyunsuyla kaçtığı iddiasını gündeme taşıdı. Nuray P.’nin annesi Fatma U. yayında, kızının dizi oyuncusu Melike Güner ile kaçtığını önü sürdü. Bu sırada ekrana Melike Güner’in fotoğrafları yansıdı. Yalçın Çakır, elinde iki kadının dudak dudağa çekilmiş fotoğrafları olduğunu, bunları yayınlanmayacağını açıkladı. Programda Fatma U., Melike Güner’in “Ben nişanlanmadan ayrıldım, sen de kocandan ayrıl” diyerek kızını kandırdığını, baskı yaptığını, sürekli telefonlaşıp, mesajlaştıklarını iddia etti.

‘ÇARPIK İLİŞKİ ZANNI VERİLDİ’

Programın yayınının ardından Melike Güner, çarpık ilişki yaşadığı zannı verilerek, imajının bilerek ve isteyerek kasten zedelenmeye çalışıldığını savundu ve Yalçın Çakır ile televizyon kanalına 50 bin TL manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Yalçın Çakır ve programın yayınlandığı kanalın Melike Güner’e 15 bin TL manevi tazminat ödemeye karar verdi.