5053873217 [email protected]

TEM Otoyolu’nun İstanbul yönünde bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle araç yoğunluğu yaşanıyor. Otoyolun Gerede ve Yeniçağa mevkisinde tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle yoğunluk arttı. Denetimlerini sıklaştıran Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri trafik kurallarını ihlal etmemeleri konusunda uyarıyor. Yoğunluğun akşam saatlerinde artması bekleniyor. Kastamonu’dan İstanbul’a giden otomobil sürücüsü Sefer Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’dan Kastamonu’ya yaklaşık 17 saatte ulaştığını belirterek, “Giderken çok zor anlar yaşadık. Saatlerce süren yolculuğun ardından Kastamonu’ya ulaştık. Dönüş yolunda ise araç yoğunluğu olmasına rağmen beklemeden yolumuza devam ediyoruz. Rahat şekilde Bolu’ya ulaştık. Ulaşım böyle olursa yaklaşık 3 ya da 4 saat sonra İstanbul’a ulaşırız” diye konuştu.

Ramazan Bayramı tatili sona ererken Çanakkale Boğazı’nı kullanarak araçlarıyla İstanbul ve Trakya yönüne giden vatandaşlar, Çanakkale’de yoğunluk oluşturdu. Bayram tatillerini Ege ve Akdeniz bölgelerindeki tatil merkezlerinde geçirip, dönüşe geçen kişilerin araçları, Çanakkale’deki iskelelerde zaman zaman kuyruklar oluşmasına yol açtı. Araç yoğunluğu nedeniyle Çanakkale kent merkezindeki trafikte de aksamalar yaşandı. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar, yoğunluğu eritebilmek için sefer saatini beklemeden dolduğu anda hareket ediyor.

YOĞUNLUK YARIN ÖĞLENE KADAR DEVAM EDECEK
İzmir ve Bursa yönünden gelen ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği, Gebze Eskihisar’e sefer yapılan Yalova Topçular Feribot iskelesinde yoğunluk dünden bu yana hiç azalmadı. Bugün saat 09.00 sıralarında bile İskele Meydanı’ndan itibaren E-130 Karayoluna doğru araç kuyrukları olduğu görüldü. İDO yetkilileri, Gebze Eskihisar’a giden feribotların bekleme yapmaksızın boş olarak döndüğünü ve bu hatta halen 17 feribotun aralıksız çalıştığını belirtirken yoğunluğun yarın öğlen saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini söylediler.