5053873217 [email protected]

LG şimdiye kadar ürettiği en iyi telefonu tanıttı;  LG G2 üzerindeki örtüyü nihayet kaldırdı. Telefon New York’ta düzenlenen bir etkinlikte sahneye çıktı.

138.5 x 70.9 x 8.9 mm.’lik boyutlara ve 143 gr. ağırlığa sahip olan bu telefonda 5.2 inç, True HD-IPS ekran yer alıyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü bu ekran 432 ppi piksel yoğunluğuyla yazıları ve grafikleri bir hayli keskin şekilde gösteriyor. LG G2′nin içinde 2.26 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset bulunuyor. Bu yongaset Adreno 330 grafik işlemci birimini de içeriyor. 2 GB RAM barındıran telefonun 16 GB veya 32 GB dahili hafızası bulunurken, micro SD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor. LG de bu telefonda Apple’ın başlattığı nano-SIM modasını sürdürüyor.

 

Arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü kamera barındıran LG G2′nin önünde de 2.1 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Arkadaki kameranın yanında LED flaş bulunuyor. Öte yandan kamera optik görüntü dengeleme sistemi de içeriyor. LG’nin karmaşık gibi görünen bir kamera sistemini ince bir kasaya sığdırmayı başarması da dikkate değer.

LG G2 Hi-Fi ses deneyimi sunan hoparlörle geliyor ve LG bunun türünün ilk örneği olduğunun altını çiziyor. Ayrıca telefona eklenen ikinci bir dokunmatik ekran kontrolörü sayesinde LG ekranı saran çerçeveyi daha da inceltmeyi, aynı zamanda pil ömrünü daha da uzatmayı başarıyor.

İlginç olan bir tasarım noktası da ses ve güç tuşlarının arkaya, kameranın hemen altına yerleştirmiş. LG, her geçen büyüyen telefonlarda yanlarda bulunan tuşlara erişimin zorlaştığını düşünüyor. Bu nedenle yoğun şekilde kullanılan bu fiziksel tuşların arkaya konumlandırılması uygun görülmüş.

Kablosuz bağlantı tarafında çift bant Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.0 ve DLNA desteğini görüyoruz. Ayrıca telefon şebeke desteği sunulan noktalarda 4G şebekeleri üzerinden veri iletişimi sağlıyor. Ayrıca 4G’nin yanı sıra 3.5G üzerinden yüksek hızlı mobil veri iletişimi de sağlamak mümkün. Türkiye’de de muhtemelen yüksek 3.5G hızlarıyla internete bağlanmak mümkün olacaktır.

 

LG G2 kutusundan Android 4.2.2 Jelly Bean yüklü şekilde çıkacak. Ancak 4.3′ün de fazla vakit geçmeden sunulması bekleniyor. Öte yandan özelleştirilmiş yazılımlar konusunda LG’nin de boş olmadığını biliyoruz. Bu kural G2 için de bozulmuyor. Answer Me (Bana Cevap Ver) adındaki bir özellik telefonu kulağınıza götürdüğünüzde çağrıya otomatik olarak cevap verilmesini sağlıyor. Plug & Pop da kulaklık veya USB kablosu bağladığınızda telefonun otomatik olarak hangi davranışı göstereceğini belirliyor. Guest Mode (Misafir Modu), QuickRemote (Hızlı Uzaktan Kumanda) gibi diğer yazılımsal özelliklerin yanı sıra kızıl ötesi port da LG G2′de unutulmamış. Telefonda 2610 mAh kapasiteli batarya bulunuyor, ancak bazı ülkelerde farklı pil kapasite değerleri de görmek mümkün olabilir.

LG’nin yaptığı açıklamaya göre G2 önümüzdeki sekiz hafta içinde Güney Kore’den başlayıp Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer önemli pazarları izleyerek dünyaya yayılacak. Dünya çapında 130′dan fazla mobil operatör LG G2′yi müşterilerine sunacak. Her bir ülke için piyasaya çıkış tarihleri de daha sonra açıklanacak.