5053873217 [email protected]

Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in hayatını anlatan ‘Fatih’ten ilk kareler ortaya çıktı. “Fatih” yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl’a rakip olacak.

2 yıldır devam eden Muhteşem Yüzyıl dizisinin reytingteki başarısı, tarihi olaylara olan ilgiyi arttırmıştı. Projenin ardından yapılan ‘Bir Zamanlar Osmanlı’, ‘Harem’ gibi diziler ve ‘Fetih 1453’ filminden sonra Kanal D de yeni sezona iddialı bir yapımla giriyor.

Uzun zamandır hazırlıkları yapılan, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu eden “Fatih” adlı diziden ilk kareler ortaya çıktı. Başrollerini Mehmet Akif Alakurt, Seda Akman ve Gamze Özçelik’in paylaştıkları dizinin yapımını MED Yapım üstlenirken, yönetmenliğini ise Merve Girgin yapıyor. “Fatih” dizisi, yeni yayın döneminde Meltem Cumbul, Merve Boluğur gibi iddialı transferler yapan Muhteşem Yüzyıl’a rakip olacak. Seyirciler ise ekranda iki padişahın hayatını izleyebilecek.

7 sezon boyunca oynadığı Arka Sokaklar dizisinden, “Fatih” projesi için ayrılan Gamze Özçelik, dizide ‘Çiçek Hatun’ rolünü canlandırıyor. Bir hanımsultan olan ve Fatih’in haremine 1457’de alınıp, 2 sene sonra şehzade Cem’i dünyaya getiren Çiçek Hatun, sürdüğü acıklı hayatla biliniyor. Ünlü oyuncu Seda Akman da Gülbahar Hatun olarak izleyiciyle buluşacak.

2 dev yapımın rekabetinden nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.