5053873217 [email protected]

Salzburg’u eleyerek Play-Off turuna yükselen Fenerbahçe’yi zorlu rakipler bekliyor. Sarı lacivertlilerin rakipleri arasında; Arsenal (İngiltere), AC Milan (İtalya), Schalke 04 (Almanya) ve bu gece Grasshoppers’ı eleyen Lyon (Fransa) bulunuyor.

Fenerbahçe’nin son muhtemel rakibi ise; Zenit (Rusya), PSV Eindhoven (Hollanda) veya Metalist Kharkiv’den (Ukrayna) bir tanesi olacak. Bu takımlar arasında UEFA puanı en yüksek ekip olan Zenit, 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda 1-0 yendiği Nordsjaelland’ı elemesi halinde temsilcimizin muhtemel rakipleri arasında olacak.

Zenit’in elenmesi durumunda ise; Rus takımından sonra en yüksek UEFA puanına sahip olan PSV Eindhoven, Fenerbahçe’nin rakipleri arasında yer alabilecek. Hollanda temsilcisi ilk maçta sahasında 2-0 yendiği Zulte Waregem’i elemesi halinde muhtemel ekipler arasına dahil olacak.

Zenit ve PSV’nin elenmesi durumunda ise; bu iki ekibin ardından en yüksek UEFA puanına sahip olan Metalist Kharkiv, sarı lacivertlilerin olası rakipleri arasına adını yazdıracak. Ukrayna ekibi, ilk maçta deplasmanda 2-0 yendiği PAOK’u elemesi halinde Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri arasında yer alacak.

Fenerbahçe seri başı olabilir mi?

Tur atlama şansı oldukça yüksek olan 3 takımın da elenmesi durumunda ise, Fenerbahçe kura çekimine seri başı olarak katılacak ve muhtemel rakipleri; PAOK (Yunanistan), Nordsjaelland (Danimarka), Zulte Waregem (Belçika), Real Sociedad (İspanya) ve Pacos de Ferreira (Portekiz) olacak.

Fenerbahçe’nin kura çekimi öncesi son muhtemel rakibinin veya seri başı olup olmayacağının belirleneceği diğer 3. ön eleme turu rövanş maçları Çarşamba günü oynanacak.

Maçlar şöyle:

Zenit St. Petersburg-Nordsjaelland (TSİ 19.00)

Zulte Waregem-PSV Eindhoven (TSİ 21.45)

Metalist Kharkiv-PAOK (TSİ 20.00)

Play-Off turunda kuralar Nyon’da 9 Ağustos 2013 Cuma günü çekilecek. İlk maçlar 20-21 Ağustos, rövanşlar ise 27-28 Ağustos’ta oynanacak.