5053873217 [email protected]

Yalan Dünya adlı dizide ‘’Nurhayat’’ karakterini canlandıran Gupse Özay’ın sunduğu programı nedeniyle Kanal D’ye, rekor oranda ve 667 bin 740 lira para cezası verildi.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında Kanal D’deki ‘’Rekorlar Dünyası” adlı programın 9 Haziran’da yayınlanan fragmanı ele alındı. Sunucu Gupse Özay, kamera açısından yararlanarak elindeki kılıcı boğazına kadar sokmuş gibi görüntülendi. Özay da, ‘’Vallahi sizsiz boğazımdan geçmez yahu, ama bu işi ciddi ciddi yapan cesur insanlar var. Rekorlar Dünyası çok yakında Kanal D’de” dedi.

RTÜK İzleme Dairesi raporunda, çocuklar ve gençler açısından ‘’Gerçek ve hayal arasındaki çizginin muğlak olduğu’’ belirtilerek, fragmanın erken saatte yayınlanması nedeniyle, çocukların kendilerine ya da başkalarına zarar verebilecekleri savunuldu.

RTÜK üyeleri de fragmanı ‘’Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte’’ buldu ve 667 bin 740 lira para cezası verdi. Ceza miktarı, Kanal D’nin Mayıs 2013’de 66 milyon 774 bin lira olan ticari iletişim gelirinin yüzde biri oranında hesaplanarak belirlendi