5053873217 [email protected]

Fiesta, makyajla birlikte gelen 1.6 litrelik motor ve çift kavramalı otomatik vites seçeneğiyle boyundan büyük işler başarıyor. 105 beygirlik ünite hem performanslı hem de tasarruflu.

Ford, B sınıfındaki temsilcisi Fiesta’ya yüz nakli yaptı. Aston Martin modellerini andıran yeni tasarımla birlikte, buna ayak uydurabilecek bir motor ve şanzıman ikilisi de seçenekler arasına eklendi. Markanın 1.6 litrelik emektar motoru, çift kavramalı otomatik vites Powershift ile performans ve tasarruf dengesini başarılı şekilde sağlama iddiasında.

Aracın kalbinde 1.6 litrelik benzinli motor görev yapıyor. 105 beygir güç ve 150 nmtork üreten bu motor, sadece 1098 kilogramlık aracı oldukça atik şekilde hızlandırıyor. 0’dan 100 km/s sürate 10.5 saniyede ulaşan aracın, saatte 184 kilometrelik sürate kadar nefesi kesilmiyor.

Bugün’den Gökhan Kara’nın haberine göre, şanzımanın hızlı geçişleri performansa olumlu katkı sağlıyor. Powershift genel manada oldukça sessiz ve akıcı geçişlere sahip. Zengin bir donanım listesiyle satılan Fiesta’nın başlangıç fiyatı 33 bin 260 lira (1.25 litrelik benzinli motor) olarak belirlenmiş. Dizel içinse en az 42 bin 95 lira ödemek gerekiyor. Bize konuk olan1.6 Powershift versiyonsa, en zengin donanımı Titanium’la bile 41 bin 25 liradan satılıyor.

TÜKETİM 5.9 LİTRE

Başarılı performansa rağmen tüketim, yüzleri güldürecek kadar başarılı. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 5.9 litre tüketen araç, kilometrede 29 kuruş harcıyor. Bizim kullanımımızda da 6.2 litrelik ortalamayı yakalamamız aracın potansiyelini gözler önüne seriyor. 6 ileri Powershift’in mümkün olduğunca çabuk üst viteslere geçmesinin ve devri düşük tutmasının tüketime etkisi büyük.