5053873217 [email protected]

Türkiye futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplere çağrıda bulunurken, maçların gündüz oynanması önerisini getirdi.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklaşa ‘‘Spor Müsabakalarının Güvenliği Çalıştayı’ düzenledi.

Demirören kötü tezahürattan dolayı ailelerin maçlara gelmediklerini söylerken, Spor Bakanı Suat Kılıç’ın ‘maçlar gündüz oynansın’ açıklamasına katıldığını, “Kulüplerimizden rica ediyorum, maçlar gündüz oynansın. Gece oynandıkça işin içine içkiye kadar her şey giriyor. Seyirci daha agresif oluyor. Bunlar da futbolun güzelliklerini bozuyor.” sözleriyle dile getirdi.

Sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını belirtten Yıldırım Demirören, “Önemli olan buradaki konuşmaların ardından uygulamaların uygulanır hale gelmesi. Federasyon olarak biz hazırız ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Bu sorumlulukları kulüpler, yöneticiler, emniyet, yargı ve herkesin paylaşması lazım. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Yıldırım Demirören, ayrıca, kameralı güvenlik siteminin ve elektronik bilet uygulamasının 1 Ağustos’tan itibaren üç il ve altı statta başlatılacağını açıkladı.