5053873217 [email protected]

Goal.com tarafından dünyanın en iyi 20. futbolcusu ilan edilen Burak Yılmaz, “Benim, ailem ve beni sevenler için, belki Türkiye için büyük bir gurur” dedi.

Galatasaray’ın süper yıldızı Burak Yılmaz, Goal 50 listesine girmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Tüm kıtalardaki yüzlerce Goal editörünün tercihleri ve istatistiklere dayanarak hazırlanan listede 20. olan Burak Yılmaz, Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesine konuştu.

“Benim, ailem ve beni sevenler için, belki Türkiye için büyük bir gurur” diyen Yılmaz, daha sonra genç futbolcu adaylarına seslenerek şöyle konuştu:

“Beni örnek alsınlar, uçurumu görsünler”

“Ben futbola başlayan arkadaşlarıma ve kardeşlerime şunu söylemek istiyorum: Benim yaşadıklarımı örnek olarak alabilirler, geçtiğimiz senelerde olduğum yerler ve şu an bulunduğum konum arasında uçurumlar var. Benim genç kardeşlerimden tek istediğim; eğer kendilerine inanıyorlarsa, asla vazgeçmesinler. Hiçbir zaman çalışmayı bırakmasınlar. En kırıldıkları, üzüldükleri anlarda dahi kendilerine, yeteneklerine güvenip, başarabileceklerine inansınlar. Ve beni göz önünde bulundursunlar.”

 

“Tek kişilik oyun değil”
Goal 50 listesinde yer almasında hocalarının, takım arkadaşlarının ve Galatasaray camiasının çok büyük payı olduğunu belirten Burak Yılmaz, “Futbol, tek kişilik bir oyun değil. Onların bana destekleri ve kattıklarıyla bu başarıyı yakalayabildim. Umarım genç kardeşlerime de güzel bir örnek olabilirim. Onlar da kendilerine böylelikle bir yol çizebilirler.” dedi.

“Önümüzdeki sezon da listede olmak isterim”

Her sezon, performansının üzerine katarak devam etmeyi hedeflediğinin altını çizen ünlü futbolcu, “Şu an bunu yapabildiğimi düşünüyorum. Yaşadıklarımın üzerine çıkmak için var gücümle çalışmaya devam ediyorum. Elbette önümüzdeki sezon da listede olmak isterim.” ifadelerini kullandı.