5053873217 [email protected]

4,5 metreye yakın uzunluğu, 3 koltuk sırasında 7 kişiye varan oturma kapasitesi ve güçlü tasarım hatlarıyla dikkat çeken Fiat 500 L Living, Fiat’ın 0.9 litre 105 Hp’lik Twinair Turbo motorunun yanı sıra, 1.6 litre 105 Hp ve 1.3 litre 85 Hp’lik turbo dizel motorlarla donatılacak. Fiat “500L Living’in 1.3 litre 85 Hp’lik turbo dizel motor seçeneğinde otomatik şanzımana da yer verilecek.

Fiat markasının geleceğine ışık tutacak 500 ailesinin 5 kapılı üyesi 500L, biri otomatik şanzımanlı olmak üzere, iki adet Multijet II dizel ve yenilikçi Turbo Twinair dahil, iki adet benzinli motor seçeneğiyle Haziran ayında Türkiye pazarında satışa sunuldu. 39.900 TL’lik başlangıç fiyatı ile dikkatleri üzerine çeken ve kısa sürede sınıfının en çok tercih edilen otomobili olmayı başaran Fiat 500L, Pop, Popstar ve Rockstar versiyonlarıyla pazardaki yerini aldı. 500L modelinin crossover özellikleri taşıyan “Rockstar’ versiyonunun dünyada ilk kez Türkiye pazarında satışa sunulması da, Türkiye’nin Fiat dünyasındaki önemini bir defa daha tescillemiş oldu.

Fiat markasının geleceğine ışık tutacak “500 Ailesi’nin yeni üyesi Fiat 500L Living İtalya’da görücüye çıktı. Yaklaşık 4,5 metrelik uzunluğu, 3 koltuk sırası ve 7 kişiye varan oturma kapasitesi ile dikkatleri üzerine çeken Fiat 500L Living’in kaputunun altında, Fiat’ın 0.9 litre 105 Hp’lik Twinair Turbo motorunun yanı sıra, 1.6 litre 105 Hp ve 1.3 litre 85 Hp’lik turbo dizel motorlar görev yapacak. Fiat “500L Living’in 1.3 litre 85 Hp’lik turbo dizel motor seçeneğinde otomatik şanzımana da yer verilecek.

Fiat 500 ailesinin en yeni modeli olan 500L Living, stilinden ödün vermeden, fonksiyonellik ve tasarım arasında iyi bir denge kurarak, farklı ilgi alanlarına sahip ve yenilik peşinde olan çok geniş bir kitleye hitap ediyor. İkonik 500 modelinin tüm cazibesini üstünde taşıyan Fiat 500L Living, orta sınıfta bir otomobilin kompaktlığına ve çevikliğine, C-segment bir otomobilin konforuna ve kapasitesine, bir MPV’nin çok yönlülüğüne ve ferahlığına sahip bulunuyor. Bu bileşenler, sadece teknik özellikleriyle değil, “yaşam alanı’ kavramını merkezine oturtan anlayışla da otomobilde yeni bir segmenti ifade ediyor.

Yeni 500L Living, Fiat’ın günlük hayatı daha basit ve aynı zamanda daha eğlenceli kılan araçları tasarlamada ulaştığı yetkinlikleri en iyi şekilde ifade ediyor. Ailenin yeni üyesi, Fiat 500’ün eğlenceli ve samimi çizgisini sürdürürken, iç mekanda sıra dışı bir konfor, yaşam alanı ve verimliliği garanti ederek otomobil severleri şaşırtıyor.

500L Living aynı zamanda, Fiat’ın, maksimum alan verimliliği sunan yenilikçi araçları tasarlama ve üretme konusundaki becerisinin de bir göstergesi? 500L Living’in, yolcu bölümü ve bagajın birlikte dahil olduğu, iç mekanla dış ölçüler arasındaki oran açısından, orta büyüklükteki MPV’ler arasında lider olması bir tesadüf değil. Fiat 500L Living, 435 cm uzunluğu, 178 cm genişliği ve 167 cm yüksekliğinin yanı sıra, ek üçüncü koltuk sırasıyla, kendi kategorisinde “5+2′ koltuklu en kompakt MPV olduğunu gösteriyor. 500L Living, bu özelliklerine ek olarak, C-segmentindeki bir station vagon otomobilden 20 cm daha kısa olmasına rağmen yaklaşık 150 litrelik fazladan bagaj hacmiyle, sıra dışı bir konfora sahip geniş bir iç mekan ve 1.704 litreye varan yükleme kapasitesi sunuyor. Araç kompakt ölçüleri sayesinde, şehir içi kullanımda da kolaylık ve pratikliği ile farkını ortaya koyuyor.

500L Living’in içi de, geniş renk kombinasyonları, kişiye özel çözümler, zengin aksesuar ve 6 ayrı döşeme seçeneği gibi özellikleri sayesinde, oldukça keyifli bir mekan haline geliyor. Müşteriler her donanım paketinde iki ayrı renkten oluşan döşeme seçebiliyor. Bu seçimler Pop Star versiyonunda kırmızı-siyah veya gri-siyah, Lounge versiyonunda ise gri-gri veya gri-bej olabiliyor. Kullanıcılar ayrıca kendi istekleri doğrultusunda döşemeyi farklı renk deri seçenekleriyle de kişiselleştirebiliyor. 500L Living’in yolcu kabini, 1,5 metrekareden daha geniş olan ve otomatik olarak kumanda edilebilen cam tavanı sayesinde, güneş ışığından da en üst düzeyde faydalanıyor. Aracın dışı da, içinde olduğu gibi kolaylıkla kişisel tercihler doğrultusunda şekillendirilebiliyor. Müşteriler, 16 ve 17 inçten oluşan, 15 değişik çelik veya alaşımlı jant, 11 ayrı çift renk ve 19 gövde rengi seçeneğiyle, toplamda 282 farklı kombinasyon arasından kendi zevkine uygun bir aracı tasarlayabiliyor.

Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü; “Üç ayrı versiyonla Türkiye’de pazara sunduğumuz 500L, 1.5 metrekarelik panoramik cam tavanı, bi-color dış renk seçenekleri, Eco: Drive Live teknolojisi ve birçok teknolojik özelliğiyle, kendini özel, farklı ve daha özgür hissetmek isteyenlerin hayran kalacağı bir otomobil. 500L, geniş yaşam alanıyla, fonksiyonelliğinin yanı sıra tasarım ve sürüş özellikleriyle de bir kompakt SUV’un performansını sergiliyor. 4.14 m uzunluğa, 1.78 m genişliğe, 1.66 m yüksekliğe ve 412 litrelik bagaj hacmine sahip olan Fiat 500L’nin, fark yaratmak isteyen otomobil severlerin vazgeçilmezi olacağına inanıyorum.’ diye konuştu.

Fiat 500L’nin Türkiye’de gördüğü ilgiden çok memnun olduklarını belirten Özgür Süslü, aileye yeni katılan Fiat 500L Living modeliyle de ilgili görüşlerini aktardı. Süslü, otomobilin C- segmentinde yer alan ortalama bir station vagondan sadece 20 cm. kısa olduğunu ancak buna rağmen 150 litreye yakın fazladan bagaj hacmine sahip bulunduğunu ve yaklaşık 4,5 metreye varan uzunluğuyla, konfor ve sürüş keyfi bakımından rakipleri arasından sıyrıldığını vurguladı. Fiat 500L Living’in, 5 koltuklu kabin konfigürasyonunda, 638 litrelik bagaj hacmi sunarken, 2. sıra koltukların katlandığı durumda, bagaj hacminin 1.704 litreye eriştiğini de sözlerine ekledi.

Fiat’ın küresel satış hacmine ve marka imajına önemli katkı sağlayan 500L’nin, Türk tüketicilerinin beklentilerine uygun bir model olduğunun altını çizen Süslü, 2013 sonuna kadar 5 bin adet Fiat 500L satmayı hedeflediklerini de belirtti. Özgür Süslü, her geçen gün büyüyen 500 ailesinin yeni üyesi Fiat 500L Living’in ürün gamındaki öneminin altını çizerken, otomobilin Türkiye pazarına sunulması için çalışmalara devam ettiklerini de belirtti.

Bilindiği gibi, Fiat markasının geleceğine ışık tutacak 500 ailesinin 5 kapılı üyesi 500L, biri otomatik şanzımanlı olmak üzere, iki adet Multijet II dizel ve yenilikçi Turbo Twinair dahil, iki adet benzinli motor seçeneğiyle Haziran ayında Türkiye pazarında satışa sunuldu. 39.900 TL’lik başlangıç fiyatı ile dikkatleri üzerine çeken ve kısa sürede sınıfının en çok tercih edilen otomobili olmayı başaran Fiat 500L, Pop, Popstar ve Rockstar versiyonlarıyla pazardaki yerini aldı. 500L modelinin crossover özellikleri taşıyan Rockstar versiyonunun dünyada ilk kez Türkiye pazarında satışa sunulması da, Türkiye’nin Fiat dünyasındaki önemini bir defa daha tescillemiş oldu.

Fiat 500’ün genlerine uygun olarak tasarlanan tavan ve arka bölüm görselliğiyle dikkat çeken Fiat 500L, geniş cam yüzeyleri ve tavanıyla maksimum görüş kolaylığı ve iç mekan ferahlığı sağlıyor. Euro 6 normlarına sahip Fiat 500L, bu özelliğiyle sınıfının en çevreci otomobili unvanını da hak ediyor. Fiat’ın ödüllü 1.3 litrelik Multijet motoru 85 beygir gücündeki versiyonuyla en tasarruflu motor seçeneğini sunuyor. 500L’nin 900 cc hacminde olmasına rağmen, 1600 cc hacmindeki motorlara eş değer bir performans ve dizel motor kadar düşük yakıt tüketimi sergileyen 2 silindirli yeni Twinair motoru da, 105 beygir güç üretirken, sadece 112 gram emisyon değeriyle de çevreye olan saygısını gösteriyor.