5053873217 [email protected]

Plastik iPhone ve bir iPhone 5′in karşılaştırmalı fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarda plastik model hakkında daha fazla fikir edinmek, plastik dışında her iki cihaz arasında ne gibi farklılıklar olduğunu görmek mümkün oluyor.

Plastik iPhone ile iPhone 5′in arkaları da tasarım açısından birbirlerine benziyor. Alt kısımlar karşılaştırıldığına iPhone 5′in Lightning portu etrafına yerleştirilmiş hoparlör ve mikrofon ızgaraları belirli bir düzen içerirken plastik iPhone’da bağlantı girişinin sadece bir yanına dört adet hoparlör deliği açılmış. Kulaklık jakının yanında yer alan küçük delik de mikrofon işlevi görüyor olabilir. Bunun dışında her iki cihazda ses tuşları tasarım açısından farklılık gösteriyor. iPhone 5′te dairesel tuşlar kullanılırken plastik iPhone’da ince ve uzun şerit tuşların kullanıldığını görüyoruz.

Plastik iPhone’un iki farklı modelinin olabileceği söyleniyor. Zenevo ve Zagato/Bertone olarak adlandırılan bu modellerden Zenevo’nun Samsung H5P çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, Bluetooth 4.0 ve FDD 4G bağlantı desteği barındıracağı söyleniyor. Zagato/Bertone versiyonuysa H6P işlemci, 1 GB RAM, Bluetooth 4.0 ve TDD 4G LTE desteği barındırabilir.