5053873217 [email protected]

Android işletim sistemine yeni bir sürümün geleceği uzun zamandır biliniyordu. Android 5.0 öncesinde Jelly Bean sürümünü daha geliştirecek olan Android 4.3, bazı 5.0 güncellemesi alamayan cihazlar için de umut kapısı olacak.


LG Nexus 4 üzerinde görünen 4.3 Jelly Bean de öne çıkan ilk yenilik; arama yapma ekranına eklenen T9 özelliği olmuş.
T9 sayesinde arama yapmak istediğiniz numarayı tuşlamaya başladığınız zaman, rehberinizde bulunan kişileri telefon otomatik olarak size gösterecek.
Güncelleme ile ayrıca, HTC One ve Samsung Galaxy S4’ün Google versiyonunda kullanılan kamera özelliği de Android 4.3 sürümü ile gelecek.
Uygulamaların kullanmış olduğu konum bilgileri artık hücresel ağınızdan otomatik olarak tespit edilmeyecek. Seçtiğiniz uygulamaların konum bilginizi kullanması için Wi-Fi’nizi açma zorunluluğu seçeneği sürüm 4.3 ile geliyor.

Düşük enerjili Bluetooth özelliği Android 4.3’ün sunmuş olduğu en büyük yenilik olarak göze çarpıyor. Google Glass, akıllı saat veya Bluetooth ile çalışan diğer üçüncü parti donanımlar düşük enerjili Bluetooth teknolojisi sayesinde telefonunuzun veya tabletinizin daha az enerji harcamasını sağlayacak.
Oyunlar için OpenGL ES 3.0 desteğinin sürüm 4.3 ile geliştirilerek daha fazla performans sunacağı söyleniyor. Tabii bu yenilikler bu kadarla da sınırlı kalmayabilir. Yeni sürüm ile daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak için önümüzdeki hafta düzenlenecek Google etkinliğini beklemeniz gerekecek.