5053873217 [email protected]

iOS 7 sürümünü kullanacak olan yeni iPhone modeli iPhone 5S hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Eylül – Ekim döneminde satışa sunulması beklenen iPhone 5S’in üretimine Çin tarafındaki tedarikçilerle başlanmış durumda. Üretime başladıktan sonra bilgilerin sızdırılma işlemi biraz daha kolay oluyor. iPhone 5S ile bilgiler de bu yüzden artmaya başladı.
Çinli Expreview’in güvenilir tedarikçilerinden aldığı bilgilere göre iPhone 5S’in teknik özellik tablosu oluşturuldu. iPhone 5S, iPhone 5 ile benzer kasa özelliklerine sahip olacak fakat donanım olarak daha iddialı özelliklerle donatılacak.

Apple’ın IGZO tabanlı 4 inçlik retina ekran kullanacağı iPhone 5S’in çözünürlüğü yine 1136 x 640 olarak kalacak. Donanım olarak geliştirilecek olan üründe yine çift çekirdekli işlemci kullanılacak fakat grafik işlemci ciddi anlamda hızlandırılacak. PowerVR SGX554MP4 adlı dört çekirdekli grafik işlemci kullanacak olan iPhone 5S, 2 GB RAM ile donatılacak.

Merakla beklenen NFC desteğini alacağı düşünülen iPhone 5S, LTE ve gelişmiş bağlantı teknolojilerine destek verecek. iPhone 5S’in 12 Megapiksel çözünürlüğünde kamera ve çift LED flaş ile geleceği de bilgiler arasında.
Eskiden beri iPhone sızıntılarında efsaneleşmiş olan parmak izi okuyucunun da bulunduğu liste, biraz inandırıcılıktan uzak gibi görünse de, neden olmasın da dedirtiyor.