5053873217 [email protected]

Muslera’nın çok fazla talibi olması ve kendisinin de gitmeye meyilli olması nedeniyle Galatasaray hazır bir yedek kaleci arayışında. Beşiktaş’ın transferi için haftalardır uğraştığı Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Tolga Zengin için sarı-kırmızılılar da devreye girdi.


Ufuk Ceylan’la yolların ayrılmasından sonra Muslera’nın arkasında bekleyecek kaliteli bir kaleci arayan Cim-Bom’a, annesinin tedavisi için İstanbul’a taşınmak isteyen başarılı file bekçisi önerildi. Beşiktaş ile ters düşmemek için gelişmeleri uzaktan takip eden sarı-kırmızılıların, başarılı eldivenin Kartal’a transferinin gerçekleşmemesi halinde resmen girişimde bulunacağı bildirildi.
Milliyet’in dün ulaştığı Tolga’ya yakın kaynaklar ise Teknik Direktör Fatih Terim’in geçen sene de bu transferi çok istediğini aktardı. Terim’in bu isteğine karşın Tolga’nın, Trabzonspor’dan ayrılmak istemediği ve bu yüzden sarı-kırmızılıların önerisini geri çevirdiği bildirildi. Ancak İstanbul için fikrini değiştiren Tolga’nın, Galatasaray’da oynamaya bu kez sıcak baktığı kaydedildi. Fatih Terim’in de Başkan Ünal Aysal’dan Tolga’nın transferi için harekete geçmesini isteyeceği belirtildi.
Aynı zamanda A Milli Takım kadrosunda da yer alan Tolga’nın, kalitesinin yanı sıra kişiliği ve karakteri ile de kendilerine uygun bir isim olduğunu düşünen Terim’in, uzun lig ve kupa maratonunda tecrübeli eldiveni değerlendirerek, Muslera’nın yükünü hafifletmek arzusunda olduğu belirtildi. Galatasaray, Tolga Zengin’i transfer ederse Trabzonspor’dan aldığı oyunculara bir yenisini ekleyecek. Sarı-kırmızılılar daha önce de Selçuk, Burak, Ceyhun ve Engin’i kadrosuna katmıştı.