5053873217 [email protected]

İzmir’in Tire, Bayındır ve Şirince ilçelerinde çekimleri yapılan Tatar Ramazan dizisi ile ilgili şok bir iddia yerel gazetelerde yer aldı.

Büyük Tire Gazetesi figüranların alacaklarının ödenmediği iddiasını gündeme getirdi. Dizide çevre il, ilçe ve beldelerden toplam 600’ü aşkın figüranın görev yapıyor.

Habere göre dizide rol alan figüranlardan Şeref Bilici’nin şu ifadelerine yer veriliyor: “Bize ulaşan bilgiye göre ATV televizyonu ödemelerini yapımcı şirkete düzenli olarak aksatmadan yapıyormuş. Ancak, dizi başladığından buyana cast sorumluları bizlere tek kuruş ödeme yapmadı. Mağduriyetimiz çok büyük. Başta, günlük 50- 70 lira arası yevmiye alacağımız ve ödemelerin bölüm başı yapılacağı söylendi. Bazı günler 12- 20 saat arası sette kaldık. 9. bölümün ardından sezon finaliyle birlikte çalışmalarımıza Ağustos ayının başına kadar ara verdik. Çoğumuz işsiz veya dar gelirli insanlarız. Zor şartlarda yaşıyoruz. Onlar tatil yaparken, bizler borcumuzu ödeyemediğimiz için esnafın yüzüne bakamıyoruz. Derdimizi kimselere anlatamıyoruz. Aylardır bizi boş yere oyaladılar. Mağduriyetimiz giderilmezse hakkımızı hukuki zeminde arayacağız”.

Öte yandan setten gelen olumsuz haberler bununla da sınırlı değil. Ekibin yemek ihtiyacını karşılayan şirketin sahiplerinin de benzer mağduriyet yaşadığı iddia ediliyor.