5053873217 [email protected]

Golf3’den itibaren Station karaser seçeneği dünyadaki pek çok ülkede mevcutken Station sever ülkemize getirilmemesi ilginç. Yeni neslinde Golf Variant çok daha estetik bir görünüme kavuşurken ortantılı hatlarını da bozmadan büyümüş.

4562 mm’lik uzunluğu hatchback kardeşinden 307 mm fazla olan yeni Golf Variant’ın 605 litrelik bagaj hacmiyle kendinden önceki Golf Variant’dan 100 litre fazla. 1620 litrelik maksimum hacim de bir önceki nesle göre 110 litre artmış.

Koltuklar katlandığında 1.83 metre uzunluğundaki eşyalara yer açılırken, opsiyonel olarak sunulan katlanabilir ön yolcu koltuğu sırtlığıyla yükleme derinliğini 2.70 metreye kadar arttırmak mümkün.

Şimdiye kadar üretilen üç Golf Variant nesli de tek parça stoplara sahipken yeni nesilde bu durum, Golf Hatchback’i hatırlatan, iki parçalı yatay bir yapıya bürünmüş. Özellikle son Golf Variant neslinde eleştirilen arka tasarım, yeni modelde çok daha dengeli bir hale gelirken, piyasada özellikle Renault Megane Sport Tourer, Kia cee’d Sportywagon ve Opel Astra Sports Tourer gibi rakiplerin yanında yine de hala bir parça sade kalıyor.

Güçleri 85 ile 150 HP arasında değişen 4 benzinli ve 3 dizel motorla yollara çıkacak olan Golf Variant’ın en tutumlusu olan Bluemotion versiyonunda ortalama tüketim 3.2 lt/100 km. 4 tekerlekten çekişli 4Motion versiyonu da tanıtılacak olan yeni Golf Variant için Almanya’da bir Golf Hatchback’e göre yaklaşık 900 Euro fazla ödenirken, aradaki bu fark, sunulan hacim ve boyutlara göre kesinlikle çok adil görünüyor.