5053873217 [email protected]

Ramazana yaklaşırken İstanbul’da pidenin gramajı düşürülüp fiyatı değiştirilmeyerek gizli zam yapıldı.  5 yıldır İstanbul’da 400 gramı 1.5 liradan satılan pidenin bu yıl gramajı 300’e indirildi.

Kira, elektrik, doğalgaz ve un fiyatlarının son dönemde arttığına işaret eden Yılmaz, “İstanbul halkından özür diliyoruz. Mecburiyet karşısında zam yaptık” şeklinde konuştu. Yılmaz, yumurtalı, susamlı, çörekotlu olanların fiyatlarının farklı olacağını ve bunun fırınlara bırakıldığını kaydetti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, pidenin azami fiyatının 5 TL olduğunu söyledi. Gelen zammın normal olduğunu belirten Balcı, pidenin ustalığının çok farklı olduğunu söyledi. Üretim için bir aylığına pide ustası istihdam edildiğini ifade eden Balcı, şöyle konuştu: “Usta bulmak çok zor. Bir aylık maaşları bile 4 bin TL’yi buluyor. Dolayısıyla bir ay için yeni istihdam yaratıyorsunuz. Un, elektrik, doğalgaz, kira kalemlerindeki artışı da eklediğinizde pideye gelen zam normal.” Ankara’da 350 gramlık pide fiyatı da 1.5 TL olarak belirlendi. Balcı, diğer illerin kendi yöresel özellikleri ve ağırlıklarına göre fiyatı değiştirebileceklerini söyledi. Balcı, “Bu yıl zorunluluktan dolayı yüzde 10- 15 civarında artışa gidildi” dedi.