5053873217 [email protected]

Yaz tatili demek yarı yarıya otomobilinizle geçireceğiniz uzun birliktelikler anlamına gelir. Yıl boyu hiç olmadığınız kadar çok otomobilin içinde olursunuz. Hatta kimileri için yıl boyu yapılan kilometre toplamının yarıdan fazlası yaz tatilindeki bir kaç hafta içinde yapılır. Durum böyle olunca formda ve hazır bir araç ile yollarda olmak gereğinin önemi de artıyor. Yola çıkmadan önce neler yapmalıyız?

1.Hazırlığın başında bir seyehat listesi yapın

İhtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızdan, evinizden sorunsuz ayrıldığınızdan emin olun. Aracınızı sürerken sorunları çözmek için yapacağınız stresli telefon görüşmelerinin ya da geri dönmek zorunda kalma ihtimalinin önüne geçmenizin yolu budur. Bir seyahat listesi hazırlamak da yardımcı olacaktır.

2. Yola dinlenmiş olarak çıkın

Bu, hem sürücüler hem de yolcular için geçerli. Özellikle tanımadığınız yollarda, ya da yoğun trafikte uzun bir sürüşün fiziksel olarak ne kadar yorucu olduğunu asla küçümsemeyin. Sürücüler sürüş esnasında iyi dinlenmiş ve çevrelerinin tamamen farkında olmalıdırlar. Yorgun olmayan yolcular da araç içerisindeki stresi azaltmakta önemli bir unsurdur!

3. Eşyaları araca uygun yükleyip sabitleyin

Yanınıza alacağınız eşyaları seçerken aracın içine nasıl yerleştireceğinizi hayal edin. Yolculuk sırasında araç içindekilere engel olacak türde uzun ya da şekilsiz eşyalar bulundurmayın. Gideceğiniz yerden edinmek taşımaktan daha mantıklı olabilir.

4. Harita ve GPS’den olabildiğince faydalanın

GPS harika bir gereç, ama sürüş süresi, gireceğiniz yollar ve muhtemel mola yerleriniz hakkında seyehat öncesi küçük bir araştırma yapmak, stresinizi büyük oranda azaltacaktır.

5. Direksiyonu paylaşma şansınız varsa kullanın

Yol arkadaşlarınız arasında araç kullanabilenler varsa zaman zaman değişmekten çekinmeyin.

6. Aracınızın hazır olduğundna emin olun

Günümüzde araçlar hayli güvenilir, ama uzun bir yolculuğun orta yerinde küçük bir sorunungetirdiği bir arıza dahi stresli ve pahalı bir kâbusa dönüşebilir. Yolaçıkmadan önce lastik dişlerinizi kontrol ettirmeyi unutmayın – lastiklerinizi zamanında değiştirmemek, tehlikeli durumlara yol açabilir.

7. Sürekli değişen radyo frekanslarına karşı alternatifiniz olsun

Yolda giderken radyo istasyonlarının frekansları değiştiği için müzikdinlemek zor olacaktır. Ayrıca radyo frekansı aramak dikkati dağıtabilir. Gerginlik ve sıkıntıdan kaçınmak için yola çıkmadan önce yanınızda sizi dinlendirecek, mutlu edecek türde müzikler aldığınıza emin olun.