5053873217 [email protected]

Samsung S4’ü, S3 satışlarının zirvede olduğu bir dönemde çıkardı. Tüketici S3 ile çok mutluyken S4 piyasaya çıktı. S4 S3’e olan ilgiyi çok fazla azaltmadı. 100 milyon toplam satış beklediği Galaxy S4 ailesinin satış ortalaması, şimdilik beklenilenlerin altında olunca tedariği de azaltma kararı verdi. 

 


Samsung’un geçtiğimiz aylarda tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy S4, pek çok yan modelle beraber geniş bir aileye dönüşmüş durumda.
50 milyon barajını aşan Galaxy S3’ten sonra beklentilerini artıran Samsung, Galaxy S4’te 100 milyon satış adedi hedeflemişti. Ayda 10 milyon Galaxy S4 satmayı hedefleyen firma, karşılaştığı düşük talep neticesinde tedarikçilerinden talebi azalttı.
Şu noktada ek bilgi vermemiz gerekiyor ki Galaxy S4, pek çok rakibinden daha çok satmış durumda. İlk ayında 10 milyon satış rakamını yakalayan Galaxy S4, rakibi HTC One ve Xperia Z gibi modelleri satış rakamı konusunda rahatça geride bırakıyor. Fakat Samsung’un beklentilerinin de altında kalıyor.

 

Güney Koreli tedarik kaynaklarına göre firma, tedarikçilerine Nisan ayında 10 milyon, Mayıs ayında ise 12.2 milyon Galaxy S4 siparişi verdi. Daha sonra Samsung, bu rakamı Temmuz ayı için 6.5 milyon seviyesine çekmiş durumda.
Samsung’un belini en çok büken ürün ise hala fiyat performans oranı yüksek olan Galaxy S3 modeli. Galaxy S3 ile her işi rahatlıkla yapan kullanıcılar, gayet makul fiyatlara düşmüş bu modeli almaya devam ediyorlar. Üst seviye fiyat aralığında ise artık rakipleri daha da iyi iş çıkarmaya başladılar. Samsung, geçtiğimiz yıl Galaxy S3 ile yarattığı rakipsiz izlenimi şimdi üst seviyede yaratamamış gibi gözüküyor.