5053873217 [email protected]

Renault’un ünlü MPV’si Scenic tepeden tırnağa yenilendi. Bir çok yenilikçi çizgiyi barından otomobil, arka kapıyı saklama modasına uyduğu gibi ön kapıyı da saklamış. “Bu araca nasıl binilir?” sorusunu akıllara getiren bu orjinal tasarım Renault’un yeni anlayışı hakkında da ipuçları veriyor.

Aracın ön kısmındaki tüm parçalar yeniden tasarlanmış. Tasarımda krom ve siyah kaplama gibi statü artırıcı malzemelerin kullanılması ön plana çıkıyor. Yeni Scénic, özellikle ön tamponda daha fazla krom kullanımı ve LED gündüz farları ile daha sportif bir görünüme sahip.

Renault’nun büyük başarı kazanan ve kendini Mégane ailesi ve Fluence üzerinde kanıtlayan Çift Kavramalı Otomatik Vites’i EDC (Efficient Dual Clutch), daha önce Grand Scénic’te olduğu gibi, yeni Scénic ve Grand Scénic 1.5 dCi 110bg ile sunuluyor.

Giderek kalabalıklaşan trafik koşulları ve yükselen benzin fiyatları karşısında, Dizel Otomatik Vites seçenekleri her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından aranan bir ürün haline geliyor. Renault’nun bu konudaki çözümü EDC, Yeni Scénic ve Grand Scénic ile birlikte müşterilerine bu segmentte yer alan tek gerçek otomatik vitesli dizel motor seçeneğini sunuyor. EDC vites kutusu, klasik otomatik vites kutularına nazaran net düşüş gösteren yakıt tüketimi düzeyi ve CO2 salımları sergiliyor (%17’ye kadar yakıt tüketim düşüşü, km başına yaklaşık 30 g CO2 azalması sağlanıyor).

Yakıt tüketiminde başarısını kanıtlanmış 1.5 dCi 110 bg motor ve otomatik şanzımanı EDC seçeneğiyle, Yeni Scénic ailesi karışık çevrimde 4,7 lt yakıt tüketimi ile rakiplerine büyük üstünlük sağlıyor.