5053873217 [email protected]

Elektrikli otomobillerin sessizliği en büyük sorunları oldu. Araçların yaygınlaşması ile yayaların ansızın fark ettikleri otomobiller yaya güvenliği açısından tehlike saçıyor.

Bu durumu fark eden Audi yetkilileri yeni geliştirdikleri  e-tron”  modeline özgü motor sesi geliştiriyor. Karşıdan karşıya geçen veya yaya geçidinde bekleyen yayaların, elektrikli otomobilleri duymayacağı için birçok riskle karşı karşıya kalabileceğini belirten Audi, yapay motor sesi geliştirdi.
Benzinli oto modellerinde, ses motor tarafından üretiliyor. Ancak e-tron modellerinde motor ses üretmediği için, bu eksik müzik adamları ve mühendisler tarafından dolduruluyor.

Bu modellerdeki kontrol ünitesi, dışarıya verilecek sesi, aracın hızını, devir gücünü, yük miktarını ve daha onlarca veriyi hesaplayarak oluşturuyor. Ses, dışarıya mili saniyeler içinde aracın şasisine yerleştirilen hoparlörler aracılığıyla veriliyor. Hoparlörler normal durumda 8 ila 10 Watt gücünde bir ses çıkışı sağlıyor. Bu rakam uç durumlarda 40 Watt’a kadar çıkabiliyor.