5053873217 [email protected]

6 yıl önce insanların o an düşündüklerini 140 karaktere sığdırmasını isteyen bir uygulamanın fenomen haline geleceğini kimse tahmin edemezdi.

Geçtiğimiz 6 yılda Twitter'ın T'si sadece bir bilgisayar ikonu değil, sosyal medyayı temsil eden en önemli işaretlerden biri olarak da ikon haline geldi.

Hele ki dünya liderleri tarafından ciddiye alınıp, kimi karar ve düşüncelerini ilk defa Twitter’dan açıklayacakları söylencesi, basit bir espriden öteye geçemezdi.Twitter’in başarısı sadeliğinde gizli. Amaca uygun, dolambaçsız ve direk bir yol kullanmasında gizli. Kısa ve öz; Türkçe karşılığından da anladığımız sadece cıvıldamak. Kuş cıvıltısı gibi, kısa ve karşılıklı.

 

İlk olarak bundan altı yıllık bir süreç dilimi öncesinde San Fransisco’da Jack Dorsey liderliğinde küçük bir girişim olarak yayın hayatına başlayan Twitter, kısa bir sürede popüler olmayı başarırken şimdilerde ise 350 milyondan fazla üyeye sahip. İlk tanınmaya başlandığı dönemde dönemde “internetin SMS” i olarak adlandırılsa da SMS’den en büyük farkı 1 kişiye değil bütün bir kitleye ulaşırken etrafında da derin bir iz bırakmasıydı. Yıllar geçtikçe bu kısa cıvıldaşmaların derin etkisi çok daha net görülmeye başladı.

Biz de en sık kullandığımız haber kaynaklarımızdan biri olan Twitter’a mutlu yıllar diliyoruz. Allah onu top trendimizden eksik etmesin.