5053873217 [email protected]

Nissan CEO’su Carlos Ghosn, kökleri 1930’lu yıllara kadar uzanan Datsun markasının, öncelikle Hindistan, Endonezya ve Rusya gibi gelişmekte olan pazarlarda sunulmak üzere 2014 yılından itibaren yeniden canlandırılacağını duyurdu. Nissan’ın Nissan ve Infiniti’nin ardından üçüncü global markası olmaya hazırlanan Datsun’un yeni logosu da hazır.

Jakarta’nın 80 km dışında bulunan Nissan Cikampek fabrikasında 395 milyon dolar yatırımla hayata dönmesi ve 2014 yılından itibaren yılda 250.000 adetlik üretime ulaşması planlanan Datsun için 2015 yılına kadar 150 adet satış noktası hedefleniyor. Geçmişte sportif modelleriyle dikkat çeken Datsun’un bu ikinci yaşamında daha düşük maliyetli modellere sahip olması bekleniyor.

Nissan’ın tepe yöneticisi Carlos Ghosn yeni arabanın çevreci ve ekonomik olacağını belirtti. 1981 yılında durdurulduktan sonra yeniden üretilecek yeni aracın hedef pazarları Endonezya, Hindistan ve Rusya olacak.

Nissan’ın Endonezya’ya yeni iş imkanları ve yepyeni otomobiller getireceğini açıklayan Carlos Ghosn; ‘Biz buradaki üretim kapasitemizi artırarak yeni ve heyecan verici bir ürün gamı sunacağız’ dedi.