5053873217 [email protected]

Chevrolet “Tarihimizin en önemli modeli dediği ” Cruze GM’yi iflastan kurtardığı gibi Chevrolet’in yeni yüzü olmayı da başardı. Geçtiğimiz yıl hatchback versiyonuyla da beğeni toplayan Cruze yakaladığı dalgayı Station Cruze ile de sürdürme peşinde.

Cruze bir milyon adetlik satış miktarını geçti bile. Chevrolet modelleri düşünüldüğünde Cruze’a firmanın ilk küresel orta sınıfı demek abartı olmayacaktır. Çünkü Chevrolet’in dünyanın her yerinde görmeye alıştığımız modelleri genelde üst sınıf ve ABD üretimi modellerdi. Firma dabunun farkında olduğundan motor çeşitliliğini de arttırarak Cruze serisi otomobilleri beş adet motor seçeneği ile satışa sunacak. Mevcut 1.6L ve 1.8L benzinli motorlara ek olarak, yeni bir 1.4L turbo benzinli, yeni bir 1.7L dizel ve geliştirilmiş bir 2.0L dizel motor sunulan motor seçeneklerini tamamlayacak. Turbo şarjlı 1.4L benzinli motor, altı ileri düz vites seçeneğiyle bir arada sunulduğunda 140 hp güç üretiyor. 1.7L dizel motor, 130 hp güç üretiyor, 119 g/km’nin altında emisyon değerine sahip ve 100 km’de 4,5 litre yakıt tüketimiyle oldukça ekonomik.1.4 L benzinli, 1.7L dizel ve 2.0L dizel motorlar standart olarak start-stop teknolojisi ile satışa sunulacak. Tüm motorlar Euro-5 normlarına uygun olacak.

Büyük depolama alanı yanında station wagon Cruze, yeni ve verimli motorlar arasında seçim yapma imkânı da sunuyor. 4.678 mm uzunluğundaki station wagon, hatchback (4.510 mm) ve sedan (4.597 mm) modellerden biraz daha uzun. Yük alanı, arka pencere hizasına kadar olan 500 litrelik kısım ile arka koltuklar katlandığında kullanılabilir hale gelen arka koltuğun tavanına kadarki 1.500 litrelik kısım arasında değişebiliyor.

 

2012 yılında tüm Cruze modelleri bir dizi tarz değişikliğiyle beraber sunuluyor. En belirgin tasarım değişiklikleri olarak, şekli değiştirilen ön tampon, modifiye edilen far iç kısımları ile sis farları ve tekerleklerin yeni tarzı göze çarpıyor.

Orta konsola eklenen ayrıntılar ve sunulan daha geniş koltuk döşeme seçenekleri dışında, iç tasarım Cruze hatchback versiyonunun iç tasarımı ile aynı. Ön tamponu çevreleyen tasarım sürücü ve yolcu kapısına doğru akarak, Chevrolet’nin en az çift ızgara ve altın renkli papyon amblemi kadar kendine has bir özelliği haline gelen çift renkli kokpit görüntüsünü yaratıyor.

Anahtarsız giriş özelliğine sahip yeni Cruze modeller, sürücüye çantasındaki veya cebindeki anahtarı bulmasına gerek kalmadan araca güvenli bir şekilde ulaşma imkânı sağlıyor Ek olarak, sistem anahtarın kontağa yerleştirilmesine gerek olmaksızın, bir düğmeye basarak motorun çalıştırılmasını sağlıyor. Ayrıca, Cruze station wagon Start-Stop özelliğine sahip araçlarda bir arka görüş kamerası ve eko drive yardım menüsü bulunan yeni bir gösterge grubu ile birlikte sunuluyor.

Güvenlik konusunda, Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı (EuroNCAP) güvenlik testlerinden beş yıldız aldı.